Oldtimer trouwauto huren? 8 Redenen om voor een Fiat 500 te kiezen!

Jullie grote dag komt steeds dichterbij! Veel dingen hebben jullie al geregeld, maar jullie zijn er nog niet uit wat voor trouwvervoer jullie die dag willen. Het moet in ieder geval een toffe trouwauto zijn, iets bijzonders. Dan is een oldtimer Fiat 500 echt iets voor jullie! Nog niet overtuigd? Ik geef je 8 redenen waarom jullie deze knapperd als trouwauto willen!

 1. Een echte eyecatcher als trouwauto
  Jullie willen een bijzondere trouwauto? Die krijg je als je kiest voor een oldtimer Fiat 500. Het is toch net iets anders dan de grote trouwauto’s die je vaak ziet en daardoor heb je veel bekijks onderweg. Mensen toeteren en zwaaien. Dat doen ze zelfs al als ik er gewoon in m’n dagelijkse kloffie in rijd. Kun je nagaan wat een bekijks je hebt als jullie er als knap bruidspaar in rijden! Daarnaast heb je meteen een extra onderdeel voor de aankleding van je feestlocatie. Zet de Fiat 500 op een prominente plaats neer en hij straalt je gasten de hele dag tegemoet.
 1. De oldtimer Fiat 500: een waar fotomodel
  Een oud Fiatje is buitengewoon fotogeniek. Hij doet het dus erg goed op je trouwfoto’s. Jullie kunnen er mooi bij poseren voor de officiële shoots, maar nog leuker zijn de actiefoto’s met de Fiat. Het moment dat de een de ander gaat ophalen, als jullie in de auto stappen op weg naar de ceremonie. En natuurlijk als jullie samen wegrijden. Hoeven jullie alleen nog maar de ceremoniemeester of weddingplanner te tippen dat een Just Married-bord zo leuk zou staan op jullie kleine oldtimer 😉

  Fiat 500 oldtimer trouwauto
  Foto: Oliva Fotografie*

 1. De oldtimer Fiat 500 laat zich makkelijk versieren
  Met zo’n Just Married-bord bijvoorbeeld, en de bijbehorende blikjes erachter. Maar een prachtige bloemenslinger staat hem ook heel goed. En voor de echte vintage uitstraling zet je een mooie ouderwetse koffer achterop het rekje. Dan wordt zo’n oldtimer Fiat 500 nog knapper!
 1. Maak je Italiaanse bruiloft helemaal af
  Ga je voor een Italiaanse bruiloft, dan mag een oude Fiat 500 natuurlijk al helemaal niet ontbreken. Zodra je in de auto stapt, zit je helemaal in de sfeer. Zeker als het zonnetje zich laat zien en jullie trouwlocatie wat achteraf ligt, zodat jullie je met een beetje verbeelding zo in Toscane wanen. Coniferen zijn ineens geen coniferen meer, maar cipressen. Jullie parkeren de Fiat voor de trouwlocatie (eye catcher, weet je nog?) waar jullie elkaar in de late middagzon het ja-woord geven. Als jullie voor het diner naar een andere locatie moeten, is dit een mooi moment voor de blikjes en het Just Married-bord (tip voor de ceremoniemeester). Samen met jullie gasten genieten jullie aan lange, mooi gedekte tafels van antipasti, pasta’s en misschien zelfs wel een pizzaatje voor de kleinste gasten. En natuurlijk is er prosecco! En er zijn speeches. Wie weet zijn er dan zelfs wat typisch Italiaanse handgebaren als de sfeer er echt goed in zit…!
 1. Een oldtimer Fiat 500 is een echte beleving
  Een oude Fiat 500 past moeiteloos in het plaatje van een Italiaanse of vintage bruiloft door zijn uiterlijk, maar zo’n oldtimer rijdt natuurlijk ook heel anders dan een nieuwe auto. Om hem te starten draai je niet gewoon de sleutel om, nee, je moet eerst wat knopjes op het dashboard omzetten. Daarna zet je de starthendel om. En vergeet de choke niet, anders verzuip je de motor en dan kom je niet ver. Klinkt ingewikkeld? Nee, hoor, met een beetje uitleg ben je zo op weg. En als je dan rijdt, moet je zeker ook af en toe toeteren om de beleving helemaal af te maken.

  Binnenkant Fiat 500 oldtimer trouwauto

 1. Less is more
  Zeker als het om trouwauto’s gaat. Als stralend middelpunt hoeven jullie helemaal geen grote glimmende auto of koets te hebben om indruk te maken. Dat doen jullie zelf wel. En, zoals ik al twee keer eerder zei, zo’n klein autootje kun je heel goed inzetten als aankleding van je bruiloft. Met een grote Hummer blokkeer je al gauw de ingang van je feestlocatie.
 1. Het dak eraf voor lange bruidsparen
  Hij mag dan klein zijn, er past meer in zo’n oud Fiatje dan je misschien zou denken. Je moet geen enorme Sissi-jurk met hoepel kiezen als je een oldtimer Fiat 500 als trouwvervoer wilt, maar er kan echt behoorlijk wat kant, tule, satijn en chiffon in. Bang dat je te lang bent? Tot 2 meter pas je prima in een oldtimer Fiat 500. En ben je 2 meter 5, dan doe je gewoon het dak open. Lekker de wind door je haren. Kies dan wel voor een boho-kapsel óf voor extra veel haarlak.
 1. Quality time in de Fiat
  Er mag dan meer in zo’n Fiat passen dan je denkt, een bruidspaar én een chauffeur is toch echt iets te veel gevraagd. Dat betekent dat jullie hem zelf mogen besturen. En dat betekent dat de tijd in die oude Fiat tijd voor jullie zelf is. En dat is best fijn op zo’n intensieve dag waarop je de hele dag omringd bent door mensen. De bruid wordt vaak ’s ochtends vroeg al bijgestaan door de kapper, de visagist en ontroerde moeders/zussen/of vriendinnen die helpen met de jurk. Als jullie foto’s gaan maken, is de fotograaf er natuurlijk bij en de rest van de dag vieren jullie samen met jullie gasten. Heb je als bruid een beetje een ingewikkelde jurk, dan kun je zelfs niet alleen naar de wc! Hoe waardevol is het dan om toch hier en daar wat momentjes samen te hebben? En daar is de Fiat, jullie baken(tje) van rust in een prachtige, maar intensieve dag.

Wil je een oldtimer Fiat 500 als trouwauto huren? Kijk dan eens naar mijn witte Fiat 500. Ik verhuur hem graag aan jullie, zodat hij kan bijdragen aan het nog mooier maken van jullie trouwdag!

*Foto gemaakt door Oliva Fotografie tijdens een styled shoot. De volgende partijen hebben hieraan meegewerkt:
Organisatie: Heart PhotographyOliva FotografieVows and Lilies
Styling + auto: Lots of Love Weddings
Bloemwerk: Kamille Bloemen
Model: Lisa de Graaf
Jurk: Laura van Rooij bruidscouture
Visagie & haarstyling: Beauty on my mind
Taart: Gebakkerij
Donuts: Personaliseerjedonut.nl
Grafisch ontwerp: La Petite Cerise

Geplaatst in Geen categorie.