10 goede redenen om te trouwen in het buitenland

Droom jij ervan om elkaar het ja-woord te geven met je blote voeten in het zand? Of op de top van een zonnige heuvel die uitkijkt over wijnvelden? Of wil je liever trouwen in de sneeuw? Dan kun je natuurlijk heel erg hopen dat de weergoden meewerken op de dag van jullie bruiloft óf je trouwt in het buitenland. Twijfel je nog? Ik geef je tien redenen waarom een bruiloft in het buitenland een goed idee is.

1. Goed weer voor jullie bruiloft verzekerd!
De meeste bruidsparen willen natuurlijk graag een beetje goed weer op hun bruiloft. Logisch. Onder je paraplu van locatie naar locatie rennen voelt toch net wat minder feestelijk dan lekker rustig in het zonnetje lopen. Trouw je in het buitenland, dan zou je je hele bruiloft buiten kunnen doen! Dat hangt natuurlijk wel van de bestemming af, maar de meeste bruidsparen kiezen voor een plaats waar de kans op zonnig weer tijdens de bruiloft heel groot is. Die trouwen in Italië bijvoorbeeld. Of ze trouwen op Ibiza. De kans dat je dan in je trouwjurk door de modder moet waden om nog wat mooie foto’s te maken, is gewoon een stuk kleiner. En dromen jullie van een winterse bruiloft, dan doen jullie er goed aan om te trouwen in Zwitserland. Of je kiest voor een bruiloft in Lapland. Reken maar dat je sneeuw hebt!

2. Geniet van een intieme bruiloft
Kies je voor een trouwlocatie in het buitenland, dan kies je meestal ook voor een intieme bruiloft. Bij een buitenlandse bruiloft maak je geen onderscheid tussen dag- en avondgasten. Alle gasten zijn de hele bruiloft aanwezig en om de kosten een beetje binnen de perken te houden, is het handig om alleen de allerbelangrijkste mensen uit te nodigen voor jullie bruiloft. Dit zijn ook de mensen die met liefde en plezier de reis betalen om jullie mooiste dag(en) bij te wonen. Hoeven jullie dus niet meer het gesprek met jullie (schoon)moeder aan te gaan om te vertellen dat jullie die ene achteroom niet uitnodigen. En jullie collega’s hebben er ook alle begrip voor dat ze geen uitnodiging ontvangen. Zo delen jullie dit mooie moment met de mensen die jullie het allerliefst zijn.


Foto: FunkyBird Photography

3. Een bruiloft van meerdere dagen
Als je bruiloft de mooiste dag van je leven is, waarom zou je dat dan beperken tot één dag? Smeer het lekker uit over een aantal dagen! Als je in het buitenland trouwt is het zelfs heel logisch om je bruiloft over verschillende dagen te verspreiden, want mensen reizen natuurlijk niet voor één dag heen en weer. Vaak komen ze minimaal één dag van tevoren aan en vertrekken ze pas weer de dag na de bruiloft. Dat geeft jullie de kans om de avond voor jullie bruiloft al een gezamenlijke activiteit organiseren. Een welkomstbarbecue met een borrel bijvoorbeeld. Of een tapas-avond als jullie in Spanje trouwen. En bij een Toscaanse bruiloft is een pizza-avond natuurlijk heel toepasselijk.

De dag na de bruiloft kunnen jullie bij een uitgebreid ontbijt of een heerlijke lunch nog samen terugkijken op de dag ervoor. Jullie kunnen er ook voor kiezen om nog iets actiefs te doen met jullie gasten. Regel een rondrit door de omgeving bijvoorbeeld. Of ga samen snorkelen. Iedereen heeft de tijd, niemand hoeft terug naar de orde van de dag.

4. Iedereen mag blijven slapen!
Al jullie gasten blijven lekker logeren. Ofwel op de trouwlocatie zelf of op een locatie in de buurt, waar jullie natuurlijk al lang van tevoren het vervoer voor hebben geregeld. Dat betekent dat jullie jullie trouwdag kunnen afsluiten met een echt knalfeest. Geen gedoe met mensen die tegen wil en dank BOB zijn of met taxi’s die ter plekke geregeld moeten worden. En niemand hoeft de volgende ochtend op tijd uit bed, dus het feest kan tot in de vroege uurtjes doorgaan! Voor eventuele katers hebben jullie de volgende dag natuurlijk een fantastisch ontbijt geregeld.

5. Ontspannen bruiloft
Jullie bruiloft is heerlijk relaxed, omdat niet alleen jullie, maar ook alle gasten dat heerlijke ontspannen vakantiegevoel hebben. Jullie zijn er allemaal lekker een paar dagen uit, genieten van de zon (of de sneeuw) en niemand hoeft voor de bruiloft nog even snel naar kantoor. En dan ziet alles er als vanzelf mooier uit. Alles smaakt net iets lekkerder, ruikt beter. En omdat de bruiloft sowieso over meerdere dagen verspreid is, hoeven jullie ook niet zo veel in één dag te proppen. Resultaat? Iedereen kan optimaal genieten van jullie speciale dag.

6. Themabruiloft? You got it!
Altijd al gedroomd van een themabruiloft? Met een bruiloft in het buitenland krijg je het thema er zo bij. Trouwen jullie in Spanje, dan kun je natuurlijk niet om de tapas en cava heen. En een flamencodanseres en Spaanse gitarist mogen dan ook niet ontbreken. Trouwen jullie in de sneeuw, dan laat je je natuurlijk vervoeren per slee of sneeuwscooter en serveer je glühwein en warme chocomelk. En trouw je op een tropisch eiland, dan is een strandthema zo geregeld.

7. Unieke trouwlocatie
Jullie willen graag een unieke trouwlocatie. Natuurlijk is het geen ramp als jullie in hetzelfde kapelletje trouwen als die ene collega of als jullie voor dezelfde feestlocatie kiezen als je broer, maar hoe leuk is het als jullie trouwlocatie echt van jullie is? En, vooruit, misschien ook van een paar andere bruidsparen, maar de kans is klein dat dat mensen uit jullie directe omgeving zijn. Mooi idee toch, dat jullie vrienden bij het horen van de naam van dat ene plaatsje in Toscane of op Ibiza altijd aan jullie bruiloft terugdenken?

Trouwen in Toscane
Foto: FunkyBird Photography  Styling: Che Chic Weddings  Bloemen: Iaiaflorevents

8. Mooie start van jullie huwelijksreis
Een bruiloft in het buitenland is onder het motto “we zijn er nu toch” een fantastische start van jullie huwelijksreis. Blijf nog wat langer op jullie trouwlocatie om samen na te genieten als alle gasten naar huis zijn. Ga voor een rondreis en ontdek al het andere moois dat de regio waar jullie getrouwd zijn nog te bieden heeft. Of verkas naar een luxe hotel in de buurt om twee weken aan het zwembad te liggen en alle mooie momenten nog eens voorbij te laten komen. De tickets zijn toch al betaald.

9. Trouwen in het buitenland is niet duurder
Natuurlijk kunnen jullie je buitenlandse bruiloft zo gek en zo duur maken als jullie zelf willen, maar dat kan met een bruiloft in Nederland ook. Mensen denken vaak dat trouwen in het buitenland duurder is, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je nodigt vaak minder gasten uit dan bij een bruiloft in Nederland. En omdat het lastig is om vanuit Nederland alles zelf te regelen in het land waar de bruiloft gaat plaatsvinden, werken de meeste bruidsparen met een weddingplanner. En die weet dan weer precies hoe ze de kosten zo laag mogelijk kan houden.

10. De weddingplanner regelt je buitenlandse bruiloft
Zouden jullie graag in het buitenland willen trouwen, maar vinden jullie het vooral nogal veel gedoe? Huur dan een weddingplanner in! Dat bespaart jullie een hoop werk en stress. Zij weet precies waar je aan moet denken voor een bruiloft in het buitenland. Visa, verzekeringen, vaccinaties, de mooiste trouwlocaties, accommodaties voor jullie gasten. Natuurlijk betaal je daarvoor, maar dankzij het grote netwerk van de weddingplanner, haar kennis en ervaring en de prijsafspraken die ze met haar vaste leveranciers heeft, verdient ze dat geld zo weer terug. De weddingplanner neemt bij een bruiloft in het buitenland vaak ook de rol van ceremoniemeester op zich, zodat al jullie vrienden en familie kunnen genieten van een heerlijk ontspannen bruiloft.

Natuurlijk kunnen jullie kiezen voor een local als weddingplanner, dus die in de buurt van jullie trouwlocatie woont, maar het is nog makkelijker als je kiest voor een Nederlandse weddingplanner. Jullie kunnen gewoon in het Nederlands jullie wensen bespreken, dus jullie hoeven je geen zorgen te maken of jullie Engels (of Italiaans of Spaans!) wel goed genoeg is om alle wettelijke en contractuele punten helder te krijgen. En jullie kunnen regelmatig gewoon face to face afspreken met de weddingplanner. Werkt net wat handiger dan via Skype.

Benieuwd wat ik als weddingplanner voor jullie kan betekenen als jullie willen trouwen in het buitenland? Neem dan contact met me op.

Geplaatst in Geen categorie.