De trouwwebsite: een onmisbare tool voor je bruiloft

Steeds meer bruidsparen maken er gebruik van: een trouwwebsite. Met name voor buitenlandse (of binnenlandse) weekendbruiloften is het een onmisbare tool. Maar ook voor een eendaagse bruiloft is een trouwwebsite de ideale aanvulling op de uitnodiging. Ik adviseer mijn bruidsparen dan ook niet voor niets hier – als het even kan – gebruik van te maken. En dat heeft meerdere redenen.


Aanvulling op de uitnodiging
Begrijp me niet verkeerd. Ik zou bruidsparen nóóit adviseren hun gasten geen uitnodiging meer te sturen. Sterker nog: ik ben gek op mooi drukwerk en vind het, zelf in deze digitale tijd, geweldig om een mooie hard copy uitnodiging op mijn mat te vinden! Een trouwwebsite is dus zeker geen vervanger van een uitnodiging. Wel is het een perfecte aanvulling erop. Op een uitnodiging is vaak maar beperkt plek en voor mooi drukwerk geldt vaak ook ‘less is more’. Veel bruidsparen kiezen er dan ook voor de belangrijkste informatie op de uitnodiging te zetten en de overige informatie op een trouwwebsite.

Trouwwebsite
Wat voor informatie is dat dan zoal? Denk bij buitenlandse bruiloften bijvoorbeeld aan informatie over de reis en het verblijf. Zo kun je er mogelijke vluchten op kwijt, of meer informatie over de route en het parkeren. Ook de kamerindeling van het hotel of de appartementen wordt vaak op de trouwsite gezet. Zo weten de gasten alvast waar ze verblijven en met wie zij bijvoorbeeld een appartement delen.

Lastige boodschap
Een ander voordeel van trouwwebsites is dat je er net wat meer ruimte hebt om dingen toe te lichten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een wat lastigere boodschap naar je gasten wil communiceren: bijvoorbeeld dat jullie kiezen voor een bruiloft zonder kinderen of dat je liever niet wil dat zij – hoe lief bedoeld ook – abc’tjes of andere stukjes voorbereiden. Je kunt dan net wat meer tekst gebruiken om jullie keuze toe te lichten, wel zo prettig!

Interactief
Hoewel een trouwwebsite in de eerste plaats bedoeld is om je gasten te informeren, is een website natuurlijk een interactieve tool, waar je handig gebruik van kunt maken. Wat dacht je van een rsvp-functie, waar je gasten eenvoudig kunnen doorgeven of zij wel of niet aanwezig zullen zijn op de bruiloft? Ook andere informatie die je van je gasten wil weten, bijvoorbeeld of zij bepaalde allergieën of dieetwensen hebben, kun je gemakkelijk inventariseren via de trouwwebsite.

Kant-en-klaar
Krijg je het nu al warm bij het idee dat je zelf een website moet gaan bouwen…? Don’t worry, dat is helemaal niet nodig! Er bestaan handige kant-en-klare trouwwebsites, waarmee je eenvoudig en zonder technische kennis jullie eigen, gepersonaliseerde trouwwebsite maakt! Zelf maak ik graag gebruik van Weddamo, een gebruiksvriendelijke site met alle functionaliteiten die je nodig hebt. En het leuke is dat je, wanneer je hier je trouwwebsite maakt, er automatisch ‘gaantrouwen.nl’ achter jullie namen wordt gezet om een url te genereren. Met als resultaat een superhandige url zoals wouterensuzanne.gaantrouwen.nl!

Weddamo
Wat maakt dat ik Weddamo als trouwwebsite nu zo fijn vind? Om te beginnen kun je kiezen uit meerdere designs. Of je nu van strak en minimalistisch houdt, of juist van een meer uitbundige vormgeving, er is voor elk wat wils. Kies vervolgens welke pagina’s je wel of niet wilt toevoegen en vul elke pagina met jullie eigen foto’s en tekst, zodat de trouwsite volledig aansluit bij jullie wensen en smaak!

Pakketten
Weddamo biedt meerdere pakketten aan: de basisversie, Weddamo Premium en Weddamo professional. Zo is het met Weddamo Premium mogelijk om extra vragen toe te voegen aan het RSVP formulier. Vraag gasten bijvoorbeeld naar hun favoriete dansnummer wat écht niet mag ontbreken op het feest! Of scherm je website af met een wachtwoord, zodat alleen jullie gasten de trouwwebsite kunnen bekijken. Je kunt zelfs verschillende doelgroepen toevoegen (daggasten, ceremoniegasten, avondgasten etc.) en voor iedere groep een eigen wachtwoord aanmaken. Vervolgens kun je per groep aangeven welke informatie zij te zien krijgen. Handig, toch?

Aan de slag
Enthousiast geraakt over de mogelijkheden van een trouwwebsite? Neem dan eens een kijkje om te zien wat er bij jullie past. En de prijzen? Die vallen erg mee, voor € 69,- heb je al een prachtige trouwwebsite, die een heel jaar online blijft. Daarna kun je kiezen of je ‘m wil verlengen of dat ie weer offline mag worden gehaald (dit gebeurt automatisch, dus wees niet bang voor automatische incasso’s of een abonnement waar je aan vast zit).

Hebben jullie eerst nog vragen over een trouwwebsite? Of kunnen jullie hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie bruiloft? Neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

De najaarsbruiloft van Marleen en Hans

Hoewel hun bruiloft vanwege corona helaas al een jaar was verzet, was het 2 oktober 2021 dan toch echt zo ver: Marleen en Hans gingen trouwen! Hoewel zij de verschillende onderdelen van de dag hadden verspreid over 3 locaties, lagen deze wel allemaal in het hartje van Bergen op Zoom, op loopafstand van elkaar. Ideaal! Het werd een geweldige dag. Lees mee over de najaarsbruiloft van Marleen en Hans.

Samen met mijn stagiaire Sita kwam ik al vroeg aan in Bergen op Zoom, bij Grand Hotel De Draak. Hier zou de grote dag van Marleen en Hans beginnen en ook weer eindigen. Samen met manager Sander namen we gehele dag nog een keer door. Ook bespraken we de laatste dingen met de kok, zodat alles op rolletjes zou verlopen. Omdat er een walking dinner gepland stond én er veel dieetwensen waren doorgegeven door de gasten, was het van groot belang dat alles voor iedereen duidelijk was. Ook gingen we nog langs de ceremonielocatie én de feestlocatie, om ervoor te zorgen dat ook daar alles klaarstond om te starten. Om half 1 genoten we nog even van een heerlijke lunch. Krachtvoer, want het zou een lange dag worden!

Ondertussen zat Marleen op haar hotelkamer al in de make-up. Zo leuk om vaak al even een glimp van de bruid op te vangen, zelfs nog voor de bruidegom haar ziet…! Ze zag er prachtig uit. Wat had Kimberly van KVH Make-up dat toch weer mooi gedaan! Ook arriveerden op dat moment fotograaf André van ARF Fotografie en videografe Ella van E-ProMotion Films. Zij zouden de hele dag vastleggen. Gauw hebben wij de laatste dingen geregeld, want de gasten konden elk moment arriveren.

De ceremonie vond plaats in het prachtige Markiezenhof, het monumentale stadspaleis in Bergen op Zoom. Vanwege de Covid-19 maatregelen moesten eerst de QR-codes van de gasten worden gescand. Om te voorkomen dat we dit bij elke locatie opnieuw moesten doen, hadden we leuke, gepersonaliseerde festivalbandjes laten maken. Toen alle gasten een plekje hadden gevonden in de Hofzaal, kwam eerst Hans en later Marleen binnen, begeleid door prachtige muziek van Het Strijkkwartet. Hans als Marleen hadden gekozen voor trouwambtenaren Mascha en Richard van Jullie Ceremonie. Twee ambtenaren? Jazeker! Mascha en Richard maakten er een duo-ceremonie van, waarbij Richard de love story van Marleen en Hans samenvatte vanuit Hans’ perspectief en Mascha vanuit Marleens kant. Het werd een unieke ceremonie met veel humor, waarbij het bruidspaar uiteraard ‘ja’ zei tegen elkaar.

Nadat Marleen en Hans een aantal foto’s hadden gemaakt in en rond het Markiezenhof, was het tijd voor het diner in Grand Hotel de Draak. Niet zomaar een diner, maar een walking diner. Iedereen kon zo het nieuwe bruidspaar feliciteren, terwijl zij tussendoor de lekkerste kleine gerechtjes voorgeschoteld kregen. In de tussentijd verzorgde Het Strijkkwartet ook hier de achtergrondmuziek. Er was ruimte voor een prachtige speech van de vader van Hans en een vriendin van Marleen zong een geweldige versie van At Last van Etta James voor het kersverse bruidspaar. Iedereen was er stil van. Als toetje kregen de gasten een stuk taart die – traditiegetrouw – door Marleen en Hans werd aangesneden. De sfeer werd als maar gezelliger toen The Roaring Jazz Quartet begon te spelen. Na wat rustigere, jazzy nummers, was het tijd voor de meer feestelijke muziek. Iedereen leek wel klaar te zijn voor een feestje!

En dat feestje kwam zeker! Rond 21 uur verplaatsten de gasten zich naar café Het Zwijnshoofd. Onder het genot van een (alcoholische) versnapering en de feestelijke muziek van zanger Hans Dorchain werd het een goed feestje. Leuk weetje: Tijdens Carnaval staat café Het Zwijnshoofd bekend om hun heerlijke hamburgers. Eén keer raden wat er klaar stond voor de gasten als midnight snack? Juist! Pas na middernacht kwam het feest langzamerhand tot zijn eind. Wel een spetterend einde, want iedereen stond te zwaaien met foam light sticks toen wij weggingen. Wat een topdag!

Kunnen jullie hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie bruiloft, óf zijn jullie op zoek naar een professioneel ceremoniemeester voor de dag zelf? Neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

De Toscaanse bruiloft van Fleur en Marco

Al vóór er überhaupt een huwelijksaanzoek was geweest, wisten Fleur en Marco het zeker: hun bruiloft moest in Italië plaatsvinden. Als echte levensgenieters en Bourgondiërs houden zij van reizen, van de Italiaanse keuken en van wijn. Alle ingrediënten voor een goede Italiaanse bruiloft! En zo geschiedde… Graag neem ik jullie mee terug naar hun geweldige bruiloftweekend afgelopen september in Toscane.

Het was november 2019 toen Fleur en Marco via Wietske van Buitenlandse Bruiloften bij mij terecht kwamen. Ze hadden al een locatie in Toscane op het oog waar ze wilden trouwen, een locatie waar ik geregeld bruiloften verzorg. Al tijdens de eerste afspraak was er een fijne klik, dus ik vond het superleuk dat ik voor ze aan de slag mocht! Ik moet eigenlijk zeggen: mét ze aan de slag mocht, want aan Fleur had ik een goede regelpartner, die wist wat ze wilde en – net als ik – graag nadenkt over de details. Een goede match!

Al vrij snel hadden we het programma voor het weekend klaar. Ook vond ik binnen no time leuke leveranciers die goed bij hen pasten. Zo ging fotograaf Malou von Baumhauer (net als ik gevestigd in Breda) mee om – en dat mag gezegd worden – prachtige plaatjes te schieten! En dat was ook nog eens heel gezellig 😊.

Het weekend begon op vrijdagmiddag. De gasten druppelden in groepjes binnen op agriturismo Le Mura. Sommigen rechtstreeks van het vliegveld, anderen van een vakantieadres in de buurt waar zij al enkele dagen verbleven. De sfeer zat er meteen goed in: de flessen wijn gingen open en enkele gasten doken lekker het zwembad in om af te koelen. Rond half 8 verscheen iedereen opgefrist en wel bij het restaurant, waar Fleur en Marco hen ontvingen voor de pizza party. Chef Simone serveerde de lekkerste pizza’s en er werd geproost op een mooi weekend!

De zaterdag begon voor de meeste gasten heel relaxed: genieten van een heerlijk ontbijt en daarna een rustige ochtend aan het zwembad. Marco sloot zich bij hen aan, terwijl Fleur zich terugtrok in haar appartement met haar beste vriendin die haar haar en make-up verzorgde. Een broodje erbij, een glaasje prosecco, en samen genieten van de voorpret! Zelf ging ik aan de slag met de styling van de ceremonie setting, samen met bloemiste Genny.

Naarmate de ceremonie dichterbij kwam, werden de zenuwen bij zowel Fleur als Marco toch wel wat duidelijker voelbaar… Marco had zich klaargemaakt in het appartement van zijn 2 broers, waar met de aanwezige mannen werd geproost met een glas whiskey. Om half 2 was het tijd voor de ceremonie, die voor Fleur begon met de ontmoeting met haar vader. En wat een mooi moment was dat! Er werden de nodige traantjes weggepinkt… (guilty!) Terwijl Marco zijn aanstaande opwachtte bij het altaar (spreekwoordelijk dan), had vader Walter de eer zijn dochter aan hem weg te geven. Het werd een prachtige ceremonie, met mooie woorden van alle getuigen én van het bruidspaar zelf, afgesloten met vrolijke muziek waarbij het bruidspaar werd bedolven onder de bloemblaadjesconfetti. Tijd voor prosecco!

Na het toostmoment werd er lekker doorgeborreld en gesmuld van antipasti op grote borrelplanken. Muzikant Cristian Laurini zorgde voor de livemuziek, wat betekende dat al gauw bijna alle gasten op de dansvloer stonden. Er had zo nog uren doorgedanst kunnen worden, maar na zo’n anderhalf uur was het tijd voor… de wijnproeverij! Omdat de agriturismo zijn eigen wijn verbouwt, werden de gasten uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het fabriekje op de heuvel naast de locatie. De wandeling hiernaartoe ging dwars door de wijngaard, waar heel wat mooie foto’s gemaakt werden. De gasten kregen uitleg over de productie van de verschillende soorten wijnen en mochten deze vervolgens natuurlijk ook proeven. Wat een enthousiaste groep gasten was dit, iedereen deed leuk mee en genoot met volle teugen (letterlijk 😉).

Ondertussen nam fotografe Malou het bruidspaar even mee naar het nabijgelegen Cennina, een dorpje met een vervallen kasteeltje uit 1167: een geweldige plek voor een photoshoot! Mét uitzicht over de Toscaanse heuvels en de sfeervolle muren die zorgden voor een mooie achtergrond. Volgens mij heb ik Malou hier wel 8x horen zeggen: “Oh, I love my job!” (En ik kan niet ontkennen dat ik dat zelf ook geregeld heb gedacht tijdens het weekend…) Ook de wijngaard en het veld met de olijfbomen werden uiteraard niet overgeslagen voor wat toffe foto’s.

Bij terugkomst op de agriturismo maakten de gasten van de gelegenheid gebruik om zich even op te frissen. Zelf ging ik aan de slag met het stylen van de lange dinertafel in de tuin, waar de gasten even later mochten aanschuiven om te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd. Er stonden onder andere huisgemaakte ravioli, het streekgerecht papardelle con cinghale en heerlijk bereid vlees en gegrilde vis op het menu. Als dessert werd traditiegetrouw de bruidstaart geserveerd: een prachtige uitvoering van de traditionele millefoglie. En wat was ie lekker!

De dag werd afgesloten met een heerlijk dansfeestje tot diep in de nacht. De volgende ochtend waren er dan ook heel wat kleine oogjes bij het ontbijt 😉. Toch werd ook deze maaltijd – en het weekend – afgesloten met een glas prosecco. Salute, Fleur en Marco!

Kunnen jullie ook hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie bruiloft in Italië, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag! En wil je weten wat Fleur en Marco vonden van hun samenwerking met mij? Lees dan hier hun referentie.

De city wedding van Shirley en Daan – 10 september 2021

Hoewel ze hun bruiloft door corona al tot twee keer toe moesten verzetten, was het vrijdag 10 september toch echt zo ver: Shirley en Daan gingen trouwen! Ze hadden gekozen voor een echte city wedding in Breda. En dat was niet zomaar een city wedding… Hun dag vond plaats op een paar van de állermooiste plekjes van Breda! Graag neem ik jullie mee terug naar deze geweldige dag, waar ik aanwezig was als ceremoniemeester.

Traditiegetrouw sliepen Daan en Shirley de nacht voor de bruiloft apart van elkaar. Shirley sliep bij haar moeder, waar zij die ochtend zich ook klaar zou maken, vergezeld door haar zus, moeder en beste vriendin. Daan kleedde zich aan in het prachtige penthouse van zijn ouders in het centrum van de stad, waar zijn vader en moeder al druk in de weer waren met de voorbereidingen. Een belangrijk onderdeel van de dag zou namelijk plaatsvinden op hun dakterras, er moest dus genoeg gebeuren! Fotograaf Mariëlle Kokke begon de dag bij Shirley, waar zij ook de voorbereidingen vastlegde. Mijn dag begon bij restaurant Barlucca, waar ik me alvast ontfermde over de styling van de dinertafels. Hierna vertrok ik naar het appartement van Daans ouders, om daar te helpen met de laatste dingen.

Ondertussen was Daan al vertrokken richting Shirley. Hij haalde haar op bij het huis van haar moeder, waar de zogeheten first look plaatsvond. Wat zagen ze er allebei ge-wel-dig uit! Shirley droeg een prachtige jurk van Rime Arodaky, gekocht bij Wild at Heart. Daan had gekozen voor een zandkleurig pak van Michael & Giso. Het was een geweldige match zo samen! Met de auto reden zij terug naar het huis van Daans ouders, waar ik ondertussen hun familie en beste vrienden had ontvangen. Zij zouden aanwezig zijn bij de wettelijke ceremonie, die plaatsvond op het dakterras, met uitzicht op de Grote Kerk van Breda. Als dat geen city wedding is! Het werd een prachtige ceremonie, die werd geleid door niemand minder dan de vader van Daan, die zich had laten beëdigen tot BABS-voor-een-dag. Onder toeziend oog van bode Hassan van de Gemeente Breda, hield hij een mooie en persoonlijke toespraak, die eindigde met een volmondig ‘ja’ van Shirley en Daan.

Na afloop van de wettelijke ceremonie was het tijd voor de kerkelijke ceremonie. Deze vond plaats in de Catharinakerk in het historische Begijnhof. Op nog geen 3 minuten lopen afstand van het appartement van Daans ouders ligt dit prachtige hofje, dat al eeuwenlang, net als de vele andere begijnhoven in Nederland, enkel wordt bewoond door alleenstaande vrouwen. Het kleine, katholieke kerkje werd voorzien van prachtig bloemwerk door Maissan Flower. De livemuziek werd verzorgd door Khalil Toumi, die onder andere Stand by me zong, waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar. De ceremonie werd geleid door pastor Claude Covemaeker, maar ook Shirley en Daan spraken hun eigen geloften naar elkaar uit. Met behulp van beide moeders werden de ringen gebracht en uitgewisseld en was het écht officieel: Shirley en Daan waren man en vrouw!

Na afloop werd er geproost op het dakterras van de ouders van Daan. Ook stond er een geweldige (en lekkere!) taart klaar van banketbakkerij Brokking uit Dordrecht. Fotografe Mariëlle nam Shirley en Daan nog even mee voor een paar foto’s in de straatjes van het centrum van Breda. Het mag wel duidelijk zijn dat het een echte city wedding was!

Rond een uur of 6 werden de gasten opgehaald door een oude Amerikaanse schoolbus van P. Verbeek Exclusief vervoer, waarmee ze naar restaurant Barlucca werden gebracht voor het diner. Volledig in Italiaanse stijl: aan lange tafels genoten de gasten van de heerlijkste Italiaanse gerechten. Een ook Mariëlle en ik genoten van een Italiaanse maaltijd, terwijl we af en toe opsprongen voor een speech of foto.

Hoewel er vanwege de coronamaatregelen niet echt gefeest mocht worden, werd er na het diner nog heerlijk geborreld. Het was een topdag! En hoe fijn was het dat ik, na het opruimen, gewoon op mijn fiets kon springen en in 5 minuten thuis was? Doe mij maar vaker zo’n city wedding in Breda!

Lees hier de mooie woorden die Shirley en Daan over mij schreven.

Kunnen jullie ook hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie grote dag, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

De sprookjesbruiloft van Daphne en Guimar – 3 september 2021

Wie droomt er niet van? Een echte sprookjesbruiloft waarin je zelf de hoofdrol speelt? Voor Daphne kwam deze droom nog niet zo heel lang geleden uit… Op vrijdag 3 september 2021 trouwde ze met Guimar, haar prins op het witte paard. Zonder wit paard dan. Maar mét kasteel en mét kroon. Graag neem ik jullie mee terug naar deze geweldige dag, waar ik aanwezig was als ceremoniemeester.

De dag begon voor het bruidspaar in Hotel van der Valk in Breukelen. Daar troffen zij ook trouwfotograaf Iris, van Iris Wuijster Fotografie. Iris heeft de hele dag vastgelegd en begon hiervoor uiteraard bij het aankleden van de bruid en bruidegom. Zelf begon ik de dag op de trouwlocatie: Kasteel De Haar in Haarzuilens (gemeente Utrecht). Ik ging aan de slag met de styling van de verschillende ruimtes. In de eerste plaats natuurlijk met de ceremonie-opstelling, deze stond vanwege het prachtige weer buiten gepland. In de Romeinse tuin, met het kasteel als ‘achtergrond’. Hoe tof?! Ook in de diner- en feestruimte ging ik alvast aan de slag met de styling, die – hoe kan het ook anders – volledig in kasteelthema was. De samenwerken met party manager Marcel in de Grote Laverie.

Rond 12:45 arriveerden de gasten, die ik ontving op het terras van de Grote Laverie, heerlijk in de nazomerzon…! Na een welkomstdrankje vertrokken we te voet de kasteeltuin in, naar het gedeelte dat de Romeinse Tuin heet. De ceremoniestoelen moesten helaas nog in ‘corona-opstelling’, in setjes van 2, met 1,5 meter afstand. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na een geweldige opkomst van de bridal party en de bruidegom himself, kwam als laatste Daphne aangelopen, samen met haar vader. Ze zag er geweldig uit, met haar prachtige jurk en tiara! De ceremonie werd geleid door ambtenaar Eveline Kleijwegt van de gemeente Utrecht, die het verhaal van het bruidspaar heel mooi vertelde. Maar ook de geloften die Daphne en Guimar naar elkaar uitspraken, waren geniaal. Dit is toch altijd wel mijn favoriete moment in een ceremonie!

Na de ceremonie was het tijd voor prosecco en taart. De zon scheen nog altijd heerlijk, dus dit onderdeel vond plaats op het terras van de Grote Laverie. Er hing een heel relaxte sfeer, er werd volop gekletst en gelachen. Aansluitend was het tijd om aan te schuiven voor het diner, volledig in Middeleeuwse stijl, zo leuk! Tussen het hoofdgerecht en dessert hebben fotograaf Iris en ik het bruidspaar nog even weggeplukt voor een paar foto’s in de kasteeltuin. De mooiste foto’s worden namelijk meestal gemaakt tijdens het uur voor zonsondergang, het golden hour. Hieronder zie je mij in actie als fotografie-assistent, als weddingplanner ben ik uiteraard multi-inzetbaar! 😉

Hoewel er vanwege de coronamaatregelen nog niet gefeest kon worden, werd er na afloop van het diner nog heerlijk nageborreld. Wat een topdag!

Lees hier de mooie woorden die Daphne en Guimar over mij schreven.

Kunnen jullie ook hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie grote dag, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

De dag dat ik mijn been brak

Al van jongs af aan ben ik gek op échte winters. Dat wil zeggen: van mij mag er elk jaar wel een dik pak sneeuw liggen, het liefst gecombineerd met bevroren sloten en plassen. En dus kon ik mijn geluk niet op toen er enkele weken geleden een paar dagen lang grote vlokken sneeuw uit de lucht kwamen en de wereld er elk uur witter en witter uit ging zien. Tot mijn geluk bleef de sneeuw ook nog eens een week lang liggen en waren tegen het eind van de week ook de plassen dichtgevroren. Nog bijna enthousiaster dan mijn dochter van 5 stond ik klaar om mijn snowboots aan te trekken en naar buiten te gaan. Alleen wist ik op dat moment nog niet dat ik wellicht beter binnen had kunnen blijven die dag…

Samen met mijn dochtertje, die tot dat moment nog nooit in haar leven natuurijs had gezien, glibberen we naar een bevroren plas bij ons in de buurt. Als we daar aankomen, zien we al meteen flink wat bekenden. We haken gezellig aan en al gauw maakt Arwen, mijn dochtertje, haar eerste meters op de schaatsen van een vriendinnetje. Het gaat haar goed af! Ook mij wordt aangeboden of ik schaatsen wil lenen, maar dat aanbod sla ik af en ik besluit gewoon een stukje over het ijs te wandelen met mijn snowboots. Het is een prachtige dag, de lucht is strakblauw en het zonnetje schijnt. Ik geniet! Wanneer even later Arwen en een vriendinnetje vragen of ik de slee wil trekken waar ze samen op zitten, twijfel ik geen moment. Ze zwieren over het ijs en ik geef telkens een flinke ruk aan het touw om ze een bochtje te laten maken. En dan, in een van die bochtjes, gaat het mis.

In een fractie van een seconde is het gebeurd. Ik voel de grip onder mijn voeten wegglijden en binnen no time schuif ik over het ijs. Meteen voel ik een enorme pijnsteek door mijn enkel gaan. Ik blijf nog even liggen om te voelen of de pijn wegtrekt, maar ik weet meteen: dit is niet goed. In eerste instantie duiken er nog wat kinderen bovenop me, die denken dat ik een grapje maak, maar wanneer ik blijf liggen, wordt ook hen langzaam duidelijk dat het foute boel is.

Als een geluk bij een ongeluk is een van de eerste volwassenen die bij me is een fysiotherapeut uit de buurt. Samen met een paar andere mannen tilt hij mij op een slee en bekijkt hij mijn enkel. Later hoor ik van hem dat hij direct zag dat de stand van mijn voet niet klopte, maar op dat moment zegt hij heel rustig: “Je kunt het beste even een foto gaan laten maken in het ziekenhuis.” En dus belt een vriendin mijn vriend – die helemaal niet zo gek is op sneeuw en ijs en lekker warm thuis op de bank tv zat te kijken – en rijden we naar het ziekenhuis.

De eerste arts die we zien, ziet al gauw dat ik niet op mijn voet kan staan en dat is reden genoeg voor een röntgenfoto. Wanneer die is gemaakt, brengt de Brabantse radiologie-assistente me als eerste het slechte nieuws: “Nou, ik hoef jou nie te vertellen da oew enkel goed kapot is, of wel?” Wat dat precies betekent, weet ik op dat moment nog niet, maar het klinkt niet goed.

Uiteindelijk word ik naar de gipskamer gebracht, maar wanneer ik nog in de wachtkamer zit te wachten, word ik toch weer teruggeroepen. Als ik vraag waarom, zegt de dame: ‘Ik denk vanwege je operatie-indicatie.” Hmmm, dit is de tweede keer bijzonder slecht nieuws in een paar minuten tijd. Ik word weer naar een andere arts gebracht en die besluit me eerst eens wat pijnstillers te geven. Goeie zet wel. Dan wordt me eindelijk uitgelegd wat er precies aan de hand is. Mijn been is op meerdere plaatsen gebroken, zowel het kuitbeen als het scheenbeen. Alle breuken zitten in het onderste deel van mijn botten, vandaar de pijn rond mijn enkel. Omdat het bot op één plaats ook volledig doormidden is, wordt er besloten dat ik geopereerd moet worden.

Binnen 2 weken zal ik worden opgeroepen voor de operatie. Dat heeft deels te maken met de topdrukte op dat moment – er worden dat weekend landelijk duizenden mensen binnengebracht met botbreuken – en het feit dat de zwelling eerst moet afnemen om zo beter te kunnen opereren. Ik krijg dus voorlopig tijdelijk gips, in afwachting van de operatie. Het moment waarop ze mijn voet gaan ‘zetten’ om ‘m recht in het gips te krijgen, zal ik jullie besparen, maar dat de assistente zei dat ik even op mijn tanden moest bijten was niet voor niets…

De dagen daarna staan in het teken van leren omgaan met een been in het gips… Via de thuiszorgwinkel regel ik krukken en een rolstoel en in de hoek van onze hoekbank installeer ik mezelf met mijn been op een hoge stapel kussens. Al binnen een halve dag kom ik erachter dat ik dus echt he-le-maal niks kan… Mijn voet mag en kan ik maar maximaal 5 minuten omlaaghouden, dus enkel het stukje naar de wc red ik op krukken. Voor de rest ben ik afhankelijk van mijn vriend. Elk kopje thee, elke boterham en al het andere wat ik nodig heb, moet ik vragen. En laat dat nou net een enorme uitdaging zijn voor een regeltante en bezige bij als ik…!

Tien dagen later word ik opgeroepen voor de operatie. Die valt helaas enorm tegen. Ik kom niet zo lekker uit de narcose, waardoor ik nog behoorlijk lang suf en misselijk ben. Ik moet 2 nachten in het ziekenhuis blijven. Gelukkig is de operatie wel geslaagd. Met plaatjes en schroeven hebben ze mijn botten weer aan elkaar gezet om ze te verstevigen. Een indrukwekkend kunstwerk!

Inmiddels is de operatie alweer een aantal weken achter de rug en zit mijn been opnieuw in het gips. Ik heb nog 3 weken te gaan en dan kan ik starten met revalideren. Wat kijk ik daar naar uit! Gelukkig heb ik de afgelopen weken wel redelijk wat werk kunnen verrichten. Hoewel een been breken nóóit uitkomt, denk ik dat deze periode misschien niet eens de slechtste is. Het trouwseizoen is nog niet begonnen en door Corona zijn de bruiloften voor het voorjaar van 2021 vaak sowieso nog onzeker of klein. Daarnaast valt er momenteel toch weinig te beleven en hoef ik gelukkig niet veel te missen… (#FOMO) Gelukkig komen er de laatste weken weer flink wat nieuwe aanvragen binnen, het lijkt erop dat veel bruidsparen weer voorzichtig vooruit durven te kijken. Zo fijn! Zoals het ernaar uitziet ben ik dus weer volledig up and running wanneer er weer bruiloften gevierd kunnen worden. Ik kan niet wachten!

Kunnen jullie hulp kunnen gebruiken bij de planning en organisatie van jullie grote dag, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

Een dag uit het leven van een weddingplanner

Wanneer ik mensen vertel dat ik weddingplanner ben, krijg ik bijna altijd te horen: wat een gave baan! Alleen maar bezig zijn met vrolijke, verliefde mensen die hun liefde vieren! En dat is het ook 😊. Maar vóór die droombruiloft kan plaatsvinden, gaat er natuurlijk eerst nog een hoop werk aan vooraf. In deze blog neem ik jullie mee tijdens een van mijn werkdagen op kantoor en geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als weddingplanner.

7.00 uur
De wekker gaat. Meestal schiet ik dan meteen in de ‘regelmodus’, want mijn 5-jarige dochtertje Arwen moet naar school. En geloof me: de meeste bruidsparen zijn makkelijker ergens op tijd te krijgen dan een kleuter! 😉 Toch heb ik altijd zin om aan de werkdag te beginnen, want sinds ik zelfstandig ondernemer ben is werken zóveel leuker geworden!

8.30 uur
Nadat ik mijn dochtertje heb weggebracht, kruip ik achter mijn laptop. Ik begin vandaag met een uitgebreide mail aan een van ‘mijn’ bruidsparen. Zij trouwen volgend jaar in een kasteeltje in de Belgische Ardennen. Ik heb eerder deze week offertes opgevraagd bij diverse cateraars en die heb ik inmiddels binnen. Ik maak een mooie, overzichtelijke mail waarin ik de verschillende cateraars met elkaar vergelijk en het bruidspaar adviseer bij hun keuze.

9.30 uur
Net nadat ik klaar ben met de mail, krijg ik een mailtje binnen van een bruidspaar dat pas is getrouwd. Ik heb hen mogen helpen als ceremoniemeester op hun ‘Coronaproof’ bruiloft. Het is een superlieve review, gelukkig waren ze heel erg blij met mijn hulp en zijn ze me erg dankbaar. Ik besluit de review meteen op mijn website te zetten, het kan andere bruidsparen wellicht helpen bij hun keuze voor een weddingplanner of ceremoniemeester.

10.00 uur
Om 10 uur stap ik in de auto. Ik heb om half 11 een afspraak bij een trouwlocatie en dat is ongeveer een half uurtje rijden. Overigens rijd ik normaal gesproken meestal in mijn ‘gewone’ auto en niet in mijn Fiat 500 oldtimer, die ik verhuur voor bruiloften… 😊

10.30 uur
Ik kom aan bij de locatie: Bovendonk in Hoeven. Het is een oud klooster en een prachtige locatie om te trouwen. Ik heb hier een afspraak met een bruidspaar, we bekijken samen de verschillende ruimtes en maken een keuze in welk onderdeel van hun trouwdag waar gaat plaatsvinden. Al eerder heb ik een eerste opzet gemaakt van het draaiboek voor hun grote dag, dat neem ik na afloop met hen door. Ze zijn erg enthousiast, hun dag begint steeds meer vorm te krijgen!

13.00 uur
Rond lunchtijd ben ik weer thuis en ik neem dan ook eerst de tijd om even een lekker broodje te eten. Ook ruim ik de vaatwasser leeg en zet ik meteen een wasje aan. Toch wel praktisch, een kantoor aan huis… 😉

14.00 uur
Na de lunch ga ik aan de slag met mijn kwartaaladministratie. Als ondernemer moet je elk kwartaal je inkomsten en uitgaven doorgeven aan de belasting. Het is niet mijn favoriete klusje, maar het hoort er nu eenmaal bij. Even doorbikkelen dus maar…

15.30 uur
Er komt een mail binnen van een fotograaf die laatst een van ‘mijn’ bruiloften heeft gefotografeerd. De foto’s zijn klaar! Ik vraag altijd aan het bruidspaar én de fotograaf of ik de foto’s mag hebben, zodat ik deze ook weer kan gebruiken voor mijn website en social media. Hierbij vermeld ik uiteraard altijd de naam van de fotograaf. Bij het zien van de foto’s word ik helemaal vrolijk en ik denk even terug aan de geweldige dag. Wat was het mooi! Dit was helaas een van de weinige bruiloften van 2020, want door de Corona-crisis zijn bijna alle bruiloften verplaatst naar volgend jaar… Ik besluit meteen een van de foto’s op Instagram en Facebook te plaatsen, zodat mijn volgers ook kunnen meegenieten van het geweldige plaatje. 😊

16.00 uur
Het is tijd voor een van mijn grote hobby’s: vluchten boeken! 😊 Voor de bruiloft van een ‘nieuw’ bruidspaar vliegen we over een paar weken samen naar Italië, om daar diverse trouwlocaties te bezoeken. Ze willen graag volgend jaar trouwen in het prachtige Toscane, het liefst in een authentieke agriturismo. Ik ken natuurlijk genoeg mooie plekjes daar, dus ik heb de afgelopen week al contact gehad met diverse locaties, om beschikbaarheid en prijzen op te vragen. Ik boek een vlucht voor het bruidspaar en mezelf en stuur meteen een mail naar een van de locaties of we er ook kunnen overnachten in die periode. Dat kan! Jippie, ik kan niet wachten om die kant op te gaan!

17.00 uur
Het is tijd om mijn dochtertje op te halen van de BSO. Ze is lekker moe dus na het eten gaat ze meteen naar boven, in bad en naar bed. Dat komt mooi uit, want ik werk vanavond nog even door…

20.00 uur
Ik heb een afspraak met een zelfstandig trouwambtenaar uit de regio. We hebben 2 bruiloften op de planning waarbij we gaan samenwerken, dus het is leuk om dit soort contacten warm te houden en af en toe een bakkie te doen samen. Een fijn en betrouwbaar netwerk is heel veel waard als weddingplanner! En doordat 2020 een relatief rustig jaar wordt qua bruiloften, heb ik deze zomer extra veel tijd om te netwerken.

22.00 uur
Het was een leuke afspraak en moe maar voldaan kom ik thuis. Ik probeer zo weinig mogelijk afspraken in de avond te plannen, maar toch komt het wel eens voor. Al krijg ik er ook altijd weer veel energie van! Ik kijk nog even televisie samen met mijn vriend, voor ik ga slapen. Ik heb nu al weer zin in morgen, want dan staat er weer een leuke werkdag gepland. Wat een leuke baan heb ik toch!

Kunnen jullie hulp kunnen gebruiken bij de planning en organisatie van jullie grote dag, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

Anderhalvemeterbruiloft Lia en Peter

De anderhalvemeter-bruiloft van Lia en Peter – 5 juni 2020

De bruiloft van Lia en Peter was een bijzondere. En dan met name de aanloop ernaartoe. Al had het aanzoek al 3 jaar daarvoor plaatsgevonden (ook op 5 juni, vandaar de gekozen datum!), pas kort voor de trouwdag was duidelijk dat het feest daadwerkelijk door kon gaan. Nederland – en de rest van de wereld – was op dat moment in de greep van het Corona-virus, en de toekomst was ineens op vele fronten onzeker. Veel bruidsparen hadden het plannen van hun grote dag even stilgelegd en er werden zelfs al knopen doorgehakt om bruiloften te verplaatsen naar volgend jaar. Maar Lia en Peter lieten zich niet afschrikken, die bruiloft ging er komen, hoe dan ook!

Vier weken voor de grote dag werden de uitnodigingen verstuurd. Prachtige kaarten, besteld bij Cotton Bird, in een romantisch chique stijl. Die avond stond er weer een persconferentie gepland waarin Mark Rutte de laatste stand van zaken rondom het Corona-virus meldde. Ze hadden gehoopt dat er per 1 juni al weer wat grotere bruiloften gevierd konden worden, maar helaas bleef het bij maximaal 30 personen in een binnenruimte. Wel mochten er meer mensen bij elkaar komen op het terras, dus ze besloten het feest zowel binnen als buiten te gaan plannen. Gelukkig was het sowieso al hun bedoeling de bruiloft klein en intiem te houden, zonder avondfeest, dus dat moest gaan lukken!

Twee weken later bleek er toch wel érg veel geregel op hen af te komen… Met beide een fulltimebaan én 2 kinderen sloeg de paniek even toe. Ik kreeg een mail van ze, met daarin letterlijk de tekst: HELP! 😊 De volgende dag zat ik al bij hen aan tafel (op anderhalve meter uiteraard…) en mocht ik samen met hen aan de slag om in 2 weken tijd een bruiloft te regelen. I love it! We hadden intensief contact en dat werkte eigenlijk wel heel prettig! Waar ik meestal minimaal een jaar aan voorbereidingstijd heb, was dit meteen het andere uiterste. Elke dag hakten we wel weer wat knopen door en al gauw was het draaiboek zo goed als klaar. Er kon getrouwd worden!

Helaas werkte het weer niet echt mee op 5 juni. Na 2 prachtige weken met bijna alleen maar dagen boven de 25 graden, was het die dag fris, nat en stormachtig… Hoewel ik als weddingplanner bijna álles voor mijn bruidsparen kan regelen, is het weer helaas iets wat ik niet in de hand heb. Wel zorg ik uiteraard altijd voor een plan A en een plan B 😊. En gelukkig heb ik genoeg mooie witte paraplu’s, dus dat betekende: paraplu’s mee tijdens de fotoshoot en gaan! Lia zag er geweldig uit in haar prachtige blauwe jurk en Peter shinede in zijn stijlvolle maatpak van Michael & Giso.

Bruiloft met regen

Lia en Peter hadden de ceremonie gepland in het prachtige stadhuis van Breda. Omdat er daar helaas ook maar maximaal 30 mensen aanwezig mochten zijn, hebben we de overige gasten laten weten dat ze al wat eerder naar de feestlocatie mochten komen: de Jacobushoeve in Dorst. Daar had ik een videoverbinding voor ze gerealiseerd, zodat alle gasten toch live konden meekijken met de ceremonie. Bij de Jacobushoeve ontving ik alle gasten en zorgde ik ervoor dat iedereen een plekje kreeg waar ze de ceremonie goed konden volgen én ze zich aan de anderhalvemeter-regel konden houden. Het werd een prachtige, persoonlijke ceremonie, begeleid door BABS Astrid de Koning-Andriessen, waarbij veel aanwezigen een traantje hebben weggepinkt… Ook op de feestlocatie zaten de gasten zowel binnen als buiten met ingehouden adem te luisteren.

Anderhalvemeterbruiloft Lia en Peter

Na een korte fotoshoot in het stadhuis door fotograaf Jelle van der Meulen van McMill Fotografie, kwam het bruidspaar in een prachtige Mercedes (Peter is fan!) naar de Jacobushoeve. Daar stonden alle gasten hen met een glas champagne op te wachten. Échte champagne, want als champagneliefhebber is Peter persoonlijk een goede champagne gaan uitkiezen in de Franse Champagne-streek. Als weddingplanner heb ik het geluk dat ik heel vaak een glaasje mee mag drinken, dus ik kan het weten: hij was heerlijk! 😊

Na de champagne werd een overheerlijke lunch uitgeserveerd, met onder andere ambachtelijke hamburgers van de Big Green Egg. En geloof me, die was écht big hier! Met de ene helft van de gasten binnen en de andere helft buiten onder de mooie stretchtent, werd het een heel gezellige middag. Samen met het personeel van de Jacobushoeve zorgde ik ervoor dat de gasten comfortabel konden zitten aan de grote, gezellige picknicktafels en we de anderhalve meter toch prima konden handhaven. Meerdere terrasheaters zorgden ervoor dat het goed toeven was onder de prachtige stretchtent. Er werd heerlijk geborreld en gekletst, met op de achtergrond de prachtige live-muziek van de akoestische popband NBDY KNWS.

Het was het ultieme bewijs dat een anderhalvemeter-bruiloft nog steeds een geweldige dag kan zijn, want met een leuk bruidspaar en gezellige gasten wordt het vanzelf geslaagd!

Kunnen jullie ook hulp kunnen gebruiken bij de planning en organisatie van jullie grote dag, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

Trouwen tijdens Corona: het bewijs dat je toch een prachtige bruiloft kunt hebben!

Trouwen tijdens Corona: wel of niet doen? Het Corona-virus heeft helaas al heel wat weken de wereld in zijn greep. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd heeft dit virus tot nu toe al vele slachtoffers gemaakt en zijn er rigoureuze maatregelen genomen om het virus gezamenlijk te kunnen indammen. Deze maatregelen hebben impact op iedereen. Oók wanneer je trouwplannen hebt voor 2020. In deze blog lees je alles over trouwen tijdens Corona.

Wanneer je plannen had om in de eerste helft van 2020 te gaan trouwen, kan het zijn dat dit niet door kon gaan. Met name in maart, april en mei was dit geruime tijd onmogelijk, simpelweg omdat horeca gesloten was en bijeenkomsten verboden waren. Toch komt er nu langzaam wat meer lucht. De regering is begonnen met een versoepeling van de maatregelen en dat zorgt ervoor dat er in de zomer en het najaar weer steeds meer mogelijkheden komen om bruiloften tóch door te laten gaan. Natuurlijk zal de 1,5-meter-regel er voorlopig echt nog wel zijn, maar zelfs dán zijn er talloze manier om tóch jullie bruiloft te vieren op een prachtige en intieme manier, mét jullie vrienden en familie!

Enkele van mijn collega’s uit de trouwbranche hebben de handen ineengeslagen en zijn gaan brainstormen over creatieve oplossingen binnen de huidige situatie en alle maatregelen in onze anderhalve meter samenleving. Met als uitgangspunt: “Hoe vier je nú een prachtige, intieme bruiloft?”. Zij maakten een inspiratiedocument, met daarin álle informatie over trouwen ten tijde van Corona. Zo bevat het document checklisten per leverancier (trouwlocatie, cateraar, weddingplanner, ceremoniemeester, haarstylist, visagist, fotograaf/videograaf, trouwambtenaar, muziek, entertainment en (bloem)stylist) en een checklist met wat jullie niet moeten vergeten in de communicatie naar de gasten toe. Graag deel ik dat inspiratiedocument met jullie!


Foto: Mon et Mine

Een kleine side note: de ideeën en tips die in het document staan beschreven, kunnen wijzigen op het moment dat de overheid nieuwe maatregelen of versoepeling van de maatregelen aankondigt. Het document zal dan ook regelmatig worden geüpdatet. Daarnaast kunnen trouwlocaties of gemeentes individueel afwijken van de maatregelen die door de regering zijn gesteld. Check dit dus goed bij jullie trouwlocatie en/of de betreffende gemeente.

Ik wens jullie veel leesplezier en inspiratie toe en hoop dat jullie óók ten tijde van Corona een geweldige bruiloft zullen hebben!

Denken jullie erover om tijdens de Corona-maatregelen te trouwen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan nu contact op voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen!

De volgende professionals hebben meegedacht in de denktank en meegewerkt aan de fotoshoot:

Bloemstylist: Bloemenservice Nederland
Bruidstaart & zoetigheden: Sugarlips Cakes
Drukwerk: Maxcript
Film: Bruidbeeld
Fotografie: Mon et Mine
Haarstylist & Visagist: Bruid en Beauty Nederland
Maatpak: Rietbergh Trouwpakken
Modellen: Wesley Nuis & Linda Hastrich
Mondkapjes: Voila make it personal
Muzikaal entertainmentbureau: LoveSound & Swinging.nl
Overnachtingslocatie t.b.v. de voorbereidingen: Het Raatshuisje
Ringen: Rings of Love
Sfeercatering: Heerlijk & Hecht
Stylist: Best Day Ever Events
Trouwambtenaar: Joanne Trouwt
Trouwjurk: Bruidsmode LaDonna
Trouwlocatie: De Hazelhof
T-shirts: For Your Wedding
Weddingplanning & organisatie: het Bruidsmeisje, Best Day Ever Events & Frederiek Klop.

Trouwen in de herfst: 8 goede redenen om voor een herfstbruiloft te kiezen

Trouwen in de herfst heeft heel wat voordelen. Het is misschien niet het meest voor de hand liggende seizoen om te trouwen, maar het is zeker het overwegen waard! Hieronder heb ik 8 goede redenen voor je op een rijtje gezet.

 1. De natuur is op z’n mooist
  In de herfst vind je in de natuur de prachtigste kleuren terug. Bladeren in geel, oranje en de mooiste roodtinten. Deels verkleurde bomen, vallende blaadjes, dennenappels, kastanjes, noem maar op! Het is niet alleen een decor voor de prachtigste foto’s, het ruikt ook nog eens heel erg lekker. En zeker met een fijn najaarszonnetje word je hier gewoon heel vrolijk van!


Foto: Nynke Fotografie

 1. Je bent origineel
  Het grootste deel van de Nederlandse bruidsparen trouwt nog steeds in de maanden mei tot en met september. Ze hopen daarbij uiteraard op een beetje lekker weer en, eerlijk is eerlijk, die kans is dan natuurlijk ook het grootst. Toch ben je een stuk origineler wanneer je ervoor kiest om te trouwen in de herfst, want vraag maar eens rond: wie van je vrienden en familie heeft er al eens een herfstbruiloft gehad? Dat zullen er niet veel zijn. Grote kans dat jullie bruiloft er dus niet ‘standaard’ uitziet en je gasten dus eerder zal bijblijven.
 1. Je hebt geen hoge verwachtingen van het weer
  Het weer blijft altijd een lastig punt in Nederland. Als weddingplanner zeg ik vaak tegen mijn bruidsparen: ik kan bijna álles voor jullie regelen, behalve het weer… In de dagen voor de bruiloft wordt er vaak meerdere keren per dag naar de weersvoorspellingen gekeken, maar garanties heb je natuurlijk nooit. Nu is het sowieso verstandig om altijd een plan A én een plan B te maken (een optie bij mooi weer en een optie bij minder mooi weer), maar vaak blijft het bruidspaar toch hopen op het perfecte weer. Het grote voordeel van trouwen in de herfst, is dat de kans op warm en droog weer een stuk kleiner is en dat de verwachtingen dus ook veel minder hoog zijn. En dat scheelt een hoop stress!
 1. Prachtige foto’s
  In de herfst is het licht in Nederland anders dan in de zomer. De zon staat wat lager en is minder fel. Dit zorgt voor prachtig, warm licht wat perfect is voor tijdens jullie fotoshoot. Daarnaast kun je de natuur uiteraard gebruiken als decor, dus zorg dat je ook zeker wat foto’s in het bos maakt. En valt de regen met bakken uit de lucht? Zelfs dan maak je de tofste foto’s! Neem een paraplu mee en trek er toch even op uit.
 1. Meer keuze in beschikbare locaties en lagere tarieven
  Omdat oktober en november (nog) niet zulke populaire trouwmaanden zijn, betekent dat dat je vaak ook meer keuze hebt in beschikbare trouwlocaties. Ook wanneer je korter van te voren begint met het plannen van je bruiloft, heb je grote kans dat de locatie van jullie dromen nog beschikbaar is. Daarnaast hanteren sommige locaties en leveranciers tarieven voor hoogseizoen en laagseizoen, en zou je wat dat betreft ook precies met je neus in de boter kunnen vallen!
 1. Je kunt geweldige dingen doen met je styling
  De herfst is het ideale seizoen om elementen uit de natuur terug te laten komen in je styling. Kies bijvoorbeeld voor herfstkleuren in het bruidsboeket of op tafel. En houd je niet van geel en oranje, denk dan ook eens aan donkerrood of donderpaars, ook prachtige herfstkleuren! Dennenappels zijn ideaal om bijvoorbeeld de naamkaartjes van de gasten in te steken en op de borden op de dinertafel te plaatsen. En wat dacht je van lichtjes? Omdat het buiten vroeger donker wordt, kun je heel veel sfeer maken met kaarsjes en lichtjes. Zó gezellig!


Foto: Nynke Fotografie

 1. Grotere kans dat familie en vrienden aanwezig zijn
  Als je in de zomermaanden trouwt, is het altijd een risico dat vrienden en familie op die datum nèt op vakantie zijn. Het aantal afmeldingen ligt in de zomer daarom altijd wat hoger. En dat is wéér zo’n geweldig voordeel van trouwen in de herfst… Het is – behalve de herfstvakantie dan – geen typische vakantieperiode en de kans dat al jullie belangrijkste gasten op jullie trouwdag aanwezig zullen zijn is dus veel groter!
 1. Keuze uit geweldige outfits
  Qua outfit zijn er ook veel toffe mogelijkheden in de herfst. Kies bijvoorbeeld voor een trouwjurk met lange mouwen of zorg dat je een bijpassend vestje, bontje of sjaal bij je hebt. En ook voor de man heeft trouwen in het najaar heel wat voordelen. Een pak kan in de zomer behoorlijk warm zijn en het kan erg vervelend zijn als je na een uur al helemaal bezweet bent. De temperatuur is in de herfst vaak veel aangenamer en dat betekent beter weer voor een trouwpak!

Denken jullie erover om in de herfst te trouwen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan nu contact op voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen!