5 handige tips voor de aanschaf van je trouwpak

Als weddingplanner ben ik er voor jullie om de perfecte trouwdag te organiseren. Uiteraard hoort hier ook het juiste trouwpak bij, het is ten slotte belangrijk dat het totaalplaatje klopt en dat je je prettig voelt! Een goede maatwerkspecialist weet hier alles van. Zij kijken niet alleen naar wat jouw wensen zijn, maar ook naar de setting van de huwelijksdag bij het ontwerpen van het juiste trouwpak. Ga jij of jouw aanstaande binnenkort een trouwpak kopen? Neem dan zeker deze tips door, om een miskoop te voorkomen.

1. Stel richtlijnen voor jezelf op
Voordat je op zoek gaat moet je voor jezelf vaststellen wat je wensen zijn. Stel allereerst je budget vast, zo kader je direct de mogelijkheden af. Een confectie trouwpak is bijvoorbeeld goedkoper dan een volledig op maat gemaakt trouwpak. De prijs hoeft echter niet altijd veel te verschillen.
Verder is het van belang wat je uit wilt stralen. Je hoeft nog niet precies te weten wat je wilt dragen, maar een richtlijn hierin is wel prettig. Vragen die je jezelf hierbij kunt stellen zijn bijvoorbeeld: wil je een sportieve, klassieke of zomerse uitstraling? Wat voor kleuren zie je voor je bij deze look? Ga je voor tweedelig of driedelig? Daarnaast is het prettig te bedenken of je het pak na de huwelijksdag nog vaker wilt dragen. Hoe meer je al weet hoe gerichter je op zoek kunt.
Zodra je de richtlijnen voor jezelf hebt opgesteld is het wel zo fijn deze te visualiseren en concretiseren, dus tijd voor huiswerk! Begin met het maken van een moodboard, dit kan gemakkelijk via Pinterest. Hiermee kan je ook goed visualiseren wat je mooi vindt en wat je uit wilt stralen. Het is handig om de trouwlocatie, de decoratie, een eventuele themakleur en de dresscode voor de gasten mee te nemen in je moodboard. Hier kunnen de tailors rekening mee houden zodat ze het plaatje kloppend kunnen maken. Verder is het belangrijk informatie te verzamelen, zodat alles één geheel vormt. Zorg er verder voor dat tenminste één iemand, bijvoorbeeld de tailor, de outfit van je partner heeft gezien en een stofstaaltje voor handen heeft. Zo kunnen jullie als perfecte match dit ook daadwerkelijk uitstralen.

2. Ga na wat bij jou past in het tijdsbestek dat je hebt
Ten tweede – maar nét zo belangrijk – begin op tijd met je zoektocht! Niemand wil enkele dagen voor de bruiloft stress. Wanneer je nog een nachtje over je keuzes wilt slapen of wellicht last minuten nog iets wil laten aanpassen aan je pak, is te adviseren om uiterlijk tien weken voor je bruiloft de eerste afspraak te hebben voor je trouwpak. Tijdens deze afspraak kun je je opgestelde richtlijnen meenemen. Zo ben je er zeker van dat het trouwpak voldoet aan jouw wensen.
Tot slot is het van belang om na te gaan of een tailor bij de past. Bekijk op internet verschillende zaken zodat je een beetje gevoel krijgt van het bedrijf. Heb je een klein budget? Ga dan voor confectie. Heb je een moeilijke maat of wil je echt wat exclusiefs? Ga dan voor bespoke tailoring en stel je trouwpak volledig zelf samen.

3. Sta open voor advies
Het gaat tijdens de bruiloft om jou en jullie. Jij hoort je goed te voelen in je pak en deze niet te kopen omdat je moeder hem zo mooi vindt. Desalniettemin, is het belangrijk open te staan voor advies. Een stylist kan de kleuren kiezen die het beste bij jou staan. Verder is het van belang dat het trouwpak je complimenteert. Het hoort je ‘zwakkere’ punten te verdoezelen en je sterke punten nog beter uit te laten komen. Een ander voordeel van bespoke trouwpakken: ze kunnen geheel aangepast worden aan jouw lichaamskenmerken.

4. Let op de details
Je hebt hier waarschijnlijk nog niet over nagedacht, maar de details en maakwijze van je pak kunnen je outfit maken of breken. Let allereerst op de knopen op het pak. Kies je bijvoorbeeld voor knopen gemaakt van natuurlijke producten, zoals hoorn of parelmoer, dan geeft dit het geheel een chique uitstraling en kun je hier gemakkelijk je schoenen op aanpassen. Een ander belangrijk detail is het binnenwerk van het pak. Een pak dat geplakt is gaat snel ribbelen, een half- of full canvas pak geeft je bovenlijf meer body en blijft mooi, ook na vele malen dragen. Dit is van belang als jij je trouwpak nog vaker wil dragen in een zakelijke omgeving of voor meerdere speciale gelegenheden. Het is een goede investering een goed pak in huis te hebben voor verschillende gelegenheden. Hierdoor kun je beter geen kwetsbare stoffen kiezen, zoals linnen. Kies natuurlijke en duurzame materialen en je hebt jarenlang plezier van je trouwpak!

5 Ga op de koffie bij Michael & Giso
Een maatwerkspecialist waar ik mijn bruidegommen graag naar toe stuur is Michael & Giso. Zij maken uitsluitend pakken en overhemden op maat volgens de bespoke tailoring methode. Door hun werkwijze krijg je zeker geen dertien uit een dozijn trouwpak, zoals je bij confectie veel ziet, en het is ook nog eens betaalbaar. De prijs van een bespoke trouwpak bij Michael & Giso ligt tussen de €900,- en €1900,-. Bij Michael & Giso stel jij zelf je pak samen op basis van een stofstaal en diverse stijl opties, samen met je eigen tailor. Verder meten ze jou op en letten op je houdingen, zodat het pak niet alleen precies aan je wensen voldoet, maar ook comfortabel draagt en perfect zit. Michael & Giso is gevestigd in Breda en Amsterdam.

Wil je een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek onder het genot van een heerlijke espresso? Neem dan contact op:

Michael & Giso
Breda: 076-5138860
Amsterdam: 020-3080081
www.michael-giso.com

Benieuwd wat ik als weddingplanner voor jullie kan betekenen? Neem dan contact met me op.

Geplaatst in Geen categorie.