Trouwen in de herfst: 8 goede redenen om voor een herfstbruiloft te kiezen

Trouwen in de herfst heeft heel wat voordelen. Het is misschien niet het meest voor de hand liggende seizoen om te trouwen, maar het is zeker het overwegen waard! Hieronder heb ik 8 goede redenen voor je op een rijtje gezet.

 1. De natuur is op z’n mooist
  In de herfst vind je in de natuur de prachtigste kleuren terug. Bladeren in geel, oranje en de mooiste roodtinten. Deels verkleurde bomen, vallende blaadjes, dennenappels, kastanjes, noem maar op! Het is niet alleen een decor voor de prachtigste foto’s, het ruikt ook nog eens heel erg lekker. En zeker met een fijn najaarszonnetje word je hier gewoon heel vrolijk van!


Foto: Nynke Fotografie

 1. Je bent origineel
  Het grootste deel van de Nederlandse bruidsparen trouwt nog steeds in de maanden mei tot en met september. Ze hopen daarbij uiteraard op een beetje lekker weer en, eerlijk is eerlijk, die kans is dan natuurlijk ook het grootst. Toch ben je een stuk origineler wanneer je ervoor kiest om te trouwen in de herfst, want vraag maar eens rond: wie van je vrienden en familie heeft er al eens een herfstbruiloft gehad? Dat zullen er niet veel zijn. Grote kans dat jullie bruiloft er dus niet ‘standaard’ uitziet en je gasten dus eerder zal bijblijven.
 1. Je hebt geen hoge verwachtingen van het weer
  Het weer blijft altijd een lastig punt in Nederland. Als weddingplanner zeg ik vaak tegen mijn bruidsparen: ik kan bijna álles voor jullie regelen, behalve het weer… In de dagen voor de bruiloft wordt er vaak meerdere keren per dag naar de weersvoorspellingen gekeken, maar garanties heb je natuurlijk nooit. Nu is het sowieso verstandig om altijd een plan A én een plan B te maken (een optie bij mooi weer en een optie bij minder mooi weer), maar vaak blijft het bruidspaar toch hopen op het perfecte weer. Het grote voordeel van trouwen in de herfst, is dat de kans op warm en droog weer een stuk kleiner is en dat de verwachtingen dus ook veel minder hoog zijn. En dat scheelt een hoop stress!
 1. Prachtige foto’s
  In de herfst is het licht in Nederland anders dan in de zomer. De zon staat wat lager en is minder fel. Dit zorgt voor prachtig, warm licht wat perfect is voor tijdens jullie fotoshoot. Daarnaast kun je de natuur uiteraard gebruiken als decor, dus zorg dat je ook zeker wat foto’s in het bos maakt. En valt de regen met bakken uit de lucht? Zelfs dan maak je de tofste foto’s! Neem een paraplu mee en trek er toch even op uit.
 1. Meer keuze in beschikbare locaties en lagere tarieven
  Omdat oktober en november (nog) niet zulke populaire trouwmaanden zijn, betekent dat dat je vaak ook meer keuze hebt in beschikbare trouwlocaties. Ook wanneer je korter van te voren begint met het plannen van je bruiloft, heb je grote kans dat de locatie van jullie dromen nog beschikbaar is. Daarnaast hanteren sommige locaties en leveranciers tarieven voor hoogseizoen en laagseizoen, en zou je wat dat betreft ook precies met je neus in de boter kunnen vallen!
 1. Je kunt geweldige dingen doen met je styling
  De herfst is het ideale seizoen om elementen uit de natuur terug te laten komen in je styling. Kies bijvoorbeeld voor herfstkleuren in het bruidsboeket of op tafel. En houd je niet van geel en oranje, denk dan ook eens aan donkerrood of donderpaars, ook prachtige herfstkleuren! Dennenappels zijn ideaal om bijvoorbeeld de naamkaartjes van de gasten in te steken en op de borden op de dinertafel te plaatsen. En wat dacht je van lichtjes? Omdat het buiten vroeger donker wordt, kun je heel veel sfeer maken met kaarsjes en lichtjes. Zó gezellig!


Foto: Nynke Fotografie

 1. Grotere kans dat familie en vrienden aanwezig zijn
  Als je in de zomermaanden trouwt, is het altijd een risico dat vrienden en familie op die datum nèt op vakantie zijn. Het aantal afmeldingen ligt in de zomer daarom altijd wat hoger. En dat is wéér zo’n geweldig voordeel van trouwen in de herfst… Het is – behalve de herfstvakantie dan – geen typische vakantieperiode en de kans dat al jullie belangrijkste gasten op jullie trouwdag aanwezig zullen zijn is dus veel groter!
 1. Keuze uit geweldige outfits
  Qua outfit zijn er ook veel toffe mogelijkheden in de herfst. Kies bijvoorbeeld voor een trouwjurk met lange mouwen of zorg dat je een bijpassend vestje, bontje of sjaal bij je hebt. En ook voor de man heeft trouwen in het najaar heel wat voordelen. Een pak kan in de zomer behoorlijk warm zijn en het kan erg vervelend zijn als je na een uur al helemaal bezweet bent. De temperatuur is in de herfst vaak veel aangenamer en dat betekent beter weer voor een trouwpak!

Denken jullie erover om in de herfst te trouwen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan nu contact op voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen!

Geplaatst in Geen categorie.