Een dag uit het leven van een weddingplanner

Wanneer ik mensen vertel dat ik weddingplanner ben, krijg ik bijna altijd te horen: wat een gave baan! Alleen maar bezig zijn met vrolijke, verliefde mensen die hun liefde vieren! En dat is het ook 😊. Maar vóór die droombruiloft kan plaatsvinden, gaat er natuurlijk eerst nog een hoop werk aan vooraf. In deze blog neem ik jullie mee tijdens een van mijn werkdagen op kantoor en geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven als weddingplanner.

7.00 uur
De wekker gaat. Meestal schiet ik dan meteen in de ‘regelmodus’, want mijn 5-jarige dochtertje Arwen moet naar school. En geloof me: de meeste bruidsparen zijn makkelijker ergens op tijd te krijgen dan een kleuter! 😉 Toch heb ik altijd zin om aan de werkdag te beginnen, want sinds ik zelfstandig ondernemer ben is werken zóveel leuker geworden!

8.30 uur
Nadat ik mijn dochtertje heb weggebracht, kruip ik achter mijn laptop. Ik begin vandaag met een uitgebreide mail aan een van ‘mijn’ bruidsparen. Zij trouwen volgend jaar in een kasteeltje in de Belgische Ardennen. Ik heb eerder deze week offertes opgevraagd bij diverse cateraars en die heb ik inmiddels binnen. Ik maak een mooie, overzichtelijke mail waarin ik de verschillende cateraars met elkaar vergelijk en het bruidspaar adviseer bij hun keuze.

9.30 uur
Net nadat ik klaar ben met de mail, krijg ik een mailtje binnen van een bruidspaar dat pas is getrouwd. Ik heb hen mogen helpen als ceremoniemeester op hun ‘Coronaproof’ bruiloft. Het is een superlieve review, gelukkig waren ze heel erg blij met mijn hulp en zijn ze me erg dankbaar. Ik besluit de review meteen op mijn website te zetten, het kan andere bruidsparen wellicht helpen bij hun keuze voor een weddingplanner of ceremoniemeester.

10.00 uur
Om 10 uur stap ik in de auto. Ik heb om half 11 een afspraak bij een trouwlocatie en dat is ongeveer een half uurtje rijden. Overigens rijd ik normaal gesproken meestal in mijn ‘gewone’ auto en niet in mijn Fiat 500 oldtimer, die ik verhuur voor bruiloften… 😊

10.30 uur
Ik kom aan bij de locatie: Bovendonk in Hoeven. Het is een oud klooster en een prachtige locatie om te trouwen. Ik heb hier een afspraak met een bruidspaar, we bekijken samen de verschillende ruimtes en maken een keuze in welk onderdeel van hun trouwdag waar gaat plaatsvinden. Al eerder heb ik een eerste opzet gemaakt van het draaiboek voor hun grote dag, dat neem ik na afloop met hen door. Ze zijn erg enthousiast, hun dag begint steeds meer vorm te krijgen!

13.00 uur
Rond lunchtijd ben ik weer thuis en ik neem dan ook eerst de tijd om even een lekker broodje te eten. Ook ruim ik de vaatwasser leeg en zet ik meteen een wasje aan. Toch wel praktisch, een kantoor aan huis… 😉

14.00 uur
Na de lunch ga ik aan de slag met mijn kwartaaladministratie. Als ondernemer moet je elk kwartaal je inkomsten en uitgaven doorgeven aan de belasting. Het is niet mijn favoriete klusje, maar het hoort er nu eenmaal bij. Even doorbikkelen dus maar…

15.30 uur
Er komt een mail binnen van een fotograaf die laatst een van ‘mijn’ bruiloften heeft gefotografeerd. De foto’s zijn klaar! Ik vraag altijd aan het bruidspaar én de fotograaf of ik de foto’s mag hebben, zodat ik deze ook weer kan gebruiken voor mijn website en social media. Hierbij vermeld ik uiteraard altijd de naam van de fotograaf. Bij het zien van de foto’s word ik helemaal vrolijk en ik denk even terug aan de geweldige dag. Wat was het mooi! Dit was helaas een van de weinige bruiloften van 2020, want door de Corona-crisis zijn bijna alle bruiloften verplaatst naar volgend jaar… Ik besluit meteen een van de foto’s op Instagram en Facebook te plaatsen, zodat mijn volgers ook kunnen meegenieten van het geweldige plaatje. 😊

16.00 uur
Het is tijd voor een van mijn grote hobby’s: vluchten boeken! 😊 Voor de bruiloft van een ‘nieuw’ bruidspaar vliegen we over een paar weken samen naar Italië, om daar diverse trouwlocaties te bezoeken. Ze willen graag volgend jaar trouwen in het prachtige Toscane, het liefst in een authentieke agriturismo. Ik ken natuurlijk genoeg mooie plekjes daar, dus ik heb de afgelopen week al contact gehad met diverse locaties, om beschikbaarheid en prijzen op te vragen. Ik boek een vlucht voor het bruidspaar en mezelf en stuur meteen een mail naar een van de locaties of we er ook kunnen overnachten in die periode. Dat kan! Jippie, ik kan niet wachten om die kant op te gaan!

17.00 uur
Het is tijd om mijn dochtertje op te halen van de BSO. Ze is lekker moe dus na het eten gaat ze meteen naar boven, in bad en naar bed. Dat komt mooi uit, want ik werk vanavond nog even door…

20.00 uur
Ik heb een afspraak met een zelfstandig trouwambtenaar uit de regio. We hebben 2 bruiloften op de planning waarbij we gaan samenwerken, dus het is leuk om dit soort contacten warm te houden en af en toe een bakkie te doen samen. Een fijn en betrouwbaar netwerk is heel veel waard als weddingplanner! En doordat 2020 een relatief rustig jaar wordt qua bruiloften, heb ik deze zomer extra veel tijd om te netwerken.

22.00 uur
Het was een leuke afspraak en moe maar voldaan kom ik thuis. Ik probeer zo weinig mogelijk afspraken in de avond te plannen, maar toch komt het wel eens voor. Al krijg ik er ook altijd weer veel energie van! Ik kijk nog even televisie samen met mijn vriend, voor ik ga slapen. Ik heb nu al weer zin in morgen, want dan staat er weer een leuke werkdag gepland. Wat een leuke baan heb ik toch!

Kunnen jullie hulp kunnen gebruiken bij de planning en organisatie van jullie grote dag, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

Geplaatst in Geen categorie.