Anderhalvemeterbruiloft Lia en Peter

De anderhalvemeter-bruiloft van Lia en Peter – 5 juni 2020

De bruiloft van Lia en Peter was een bijzondere. En dan met name de aanloop ernaartoe. Al had het aanzoek al 3 jaar daarvoor plaatsgevonden (ook op 5 juni, vandaar de gekozen datum!), pas kort voor de trouwdag was duidelijk dat het feest daadwerkelijk door kon gaan. Nederland – en de rest van de wereld – was op dat moment in de greep van het Corona-virus, en de toekomst was ineens op vele fronten onzeker. Veel bruidsparen hadden het plannen van hun grote dag even stilgelegd en er werden zelfs al knopen doorgehakt om bruiloften te verplaatsen naar volgend jaar. Maar Lia en Peter lieten zich niet afschrikken, die bruiloft ging er komen, hoe dan ook!

Vier weken voor de grote dag werden de uitnodigingen verstuurd. Prachtige kaarten, besteld bij Cotton Bird, in een romantisch chique stijl. Die avond stond er weer een persconferentie gepland waarin Mark Rutte de laatste stand van zaken rondom het Corona-virus meldde. Ze hadden gehoopt dat er per 1 juni al weer wat grotere bruiloften gevierd konden worden, maar helaas bleef het bij maximaal 30 personen in een binnenruimte. Wel mochten er meer mensen bij elkaar komen op het terras, dus ze besloten het feest zowel binnen als buiten te gaan plannen. Gelukkig was het sowieso al hun bedoeling de bruiloft klein en intiem te houden, zonder avondfeest, dus dat moest gaan lukken!

Twee weken later bleek er toch wel érg veel geregel op hen af te komen… Met beide een fulltimebaan én 2 kinderen sloeg de paniek even toe. Ik kreeg een mail van ze, met daarin letterlijk de tekst: HELP! 😊 De volgende dag zat ik al bij hen aan tafel (op anderhalve meter uiteraard…) en mocht ik samen met hen aan de slag om in 2 weken tijd een bruiloft te regelen. I love it! We hadden intensief contact en dat werkte eigenlijk wel heel prettig! Waar ik meestal minimaal een jaar aan voorbereidingstijd heb, was dit meteen het andere uiterste. Elke dag hakten we wel weer wat knopen door en al gauw was het draaiboek zo goed als klaar. Er kon getrouwd worden!

Helaas werkte het weer niet echt mee op 5 juni. Na 2 prachtige weken met bijna alleen maar dagen boven de 25 graden, was het die dag fris, nat en stormachtig… Hoewel ik als weddingplanner bijna álles voor mijn bruidsparen kan regelen, is het weer helaas iets wat ik niet in de hand heb. Wel zorg ik uiteraard altijd voor een plan A en een plan B 😊. En gelukkig heb ik genoeg mooie witte paraplu’s, dus dat betekende: paraplu’s mee tijdens de fotoshoot en gaan! Lia zag er geweldig uit in haar prachtige blauwe jurk en Peter shinede in zijn stijlvolle maatpak van Michael & Giso.

Bruiloft met regen

Lia en Peter hadden de ceremonie gepland in het prachtige stadhuis van Breda. Omdat er daar helaas ook maar maximaal 30 mensen aanwezig mochten zijn, hebben we de overige gasten laten weten dat ze al wat eerder naar de feestlocatie mochten komen: de Jacobushoeve in Dorst. Daar had ik een videoverbinding voor ze gerealiseerd, zodat alle gasten toch live konden meekijken met de ceremonie. Bij de Jacobushoeve ontving ik alle gasten en zorgde ik ervoor dat iedereen een plekje kreeg waar ze de ceremonie goed konden volgen én ze zich aan de anderhalvemeter-regel konden houden. Het werd een prachtige, persoonlijke ceremonie, begeleid door BABS Astrid de Koning-Andriessen, waarbij veel aanwezigen een traantje hebben weggepinkt… Ook op de feestlocatie zaten de gasten zowel binnen als buiten met ingehouden adem te luisteren.

Anderhalvemeterbruiloft Lia en Peter

Na een korte fotoshoot in het stadhuis door fotograaf Jelle van der Meulen van McMill Fotografie, kwam het bruidspaar in een prachtige Mercedes (Peter is fan!) naar de Jacobushoeve. Daar stonden alle gasten hen met een glas champagne op te wachten. Échte champagne, want als champagneliefhebber is Peter persoonlijk een goede champagne gaan uitkiezen in de Franse Champagne-streek. Als weddingplanner heb ik het geluk dat ik heel vaak een glaasje mee mag drinken, dus ik kan het weten: hij was heerlijk! 😊

Na de champagne werd een overheerlijke lunch uitgeserveerd, met onder andere ambachtelijke hamburgers van de Big Green Egg. En geloof me, die was écht big hier! Met de ene helft van de gasten binnen en de andere helft buiten onder de mooie stretchtent, werd het een heel gezellige middag. Samen met het personeel van de Jacobushoeve zorgde ik ervoor dat de gasten comfortabel konden zitten aan de grote, gezellige picknicktafels en we de anderhalve meter toch prima konden handhaven. Meerdere terrasheaters zorgden ervoor dat het goed toeven was onder de prachtige stretchtent. Er werd heerlijk geborreld en gekletst, met op de achtergrond de prachtige live-muziek van de akoestische popband NBDY KNWS.

Het was het ultieme bewijs dat een anderhalvemeter-bruiloft nog steeds een geweldige dag kan zijn, want met een leuk bruidspaar en gezellige gasten wordt het vanzelf geslaagd!

Kunnen jullie ook hulp kunnen gebruiken bij de planning en organisatie van jullie grote dag, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

Geplaatst in Geen categorie.