De sprookjesbruiloft van Daphne en Guimar – 3 september 2021

Wie droomt er niet van? Een echte sprookjesbruiloft waarin je zelf de hoofdrol speelt? Voor Daphne kwam deze droom nog niet zo heel lang geleden uit… Op vrijdag 3 september 2021 trouwde ze met Guimar, haar prins op het witte paard. Zonder wit paard dan. Maar mét kasteel en mét kroon. Graag neem ik jullie mee terug naar deze geweldige dag, waar ik aanwezig was als ceremoniemeester.

De dag begon voor het bruidspaar in Hotel van der Valk in Breukelen. Daar troffen zij ook trouwfotograaf Iris, van Iris Wuijster Fotografie. Iris heeft de hele dag vastgelegd en begon hiervoor uiteraard bij het aankleden van de bruid en bruidegom. Zelf begon ik de dag op de trouwlocatie: Kasteel De Haar in Haarzuilens (gemeente Utrecht). Ik ging aan de slag met de styling van de verschillende ruimtes. In de eerste plaats natuurlijk met de ceremonie-opstelling, deze stond vanwege het prachtige weer buiten gepland. In de Romeinse tuin, met het kasteel als ‘achtergrond’. Hoe tof?! Ook in de diner- en feestruimte ging ik alvast aan de slag met de styling, die – hoe kan het ook anders – volledig in kasteelthema was. De samenwerken met party manager Marcel in de Grote Laverie.

Rond 12:45 arriveerden de gasten, die ik ontving op het terras van de Grote Laverie, heerlijk in de nazomerzon…! Na een welkomstdrankje vertrokken we te voet de kasteeltuin in, naar het gedeelte dat de Romeinse Tuin heet. De ceremoniestoelen moesten helaas nog in ‘corona-opstelling’, in setjes van 2, met 1,5 meter afstand. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na een geweldige opkomst van de bridal party en de bruidegom himself, kwam als laatste Daphne aangelopen, samen met haar vader. Ze zag er geweldig uit, met haar prachtige jurk en tiara! De ceremonie werd geleid door ambtenaar Eveline Kleijwegt van de gemeente Utrecht, die het verhaal van het bruidspaar heel mooi vertelde. Maar ook de geloften die Daphne en Guimar naar elkaar uitspraken, waren geniaal. Dit is toch altijd wel mijn favoriete moment in een ceremonie!

Na de ceremonie was het tijd voor prosecco en taart. De zon scheen nog altijd heerlijk, dus dit onderdeel vond plaats op het terras van de Grote Laverie. Er hing een heel relaxte sfeer, er werd volop gekletst en gelachen. Aansluitend was het tijd om aan te schuiven voor het diner, volledig in Middeleeuwse stijl, zo leuk! Tussen het hoofdgerecht en dessert hebben fotograaf Iris en ik het bruidspaar nog even weggeplukt voor een paar foto’s in de kasteeltuin. De mooiste foto’s worden namelijk meestal gemaakt tijdens het uur voor zonsondergang, het golden hour. Hieronder zie je mij in actie als fotografie-assistent, als weddingplanner ben ik uiteraard multi-inzetbaar! 😉

Hoewel er vanwege de coronamaatregelen nog niet gefeest kon worden, werd er na afloop van het diner nog heerlijk nageborreld. Wat een topdag!

Lees hier de mooie woorden die Daphne en Guimar over mij schreven.

Kunnen jullie ook hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie grote dag, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

Geplaatst in Geen categorie.