De city wedding van Shirley en Daan – 10 september 2021

Hoewel ze hun bruiloft door corona al tot twee keer toe moesten verzetten, was het vrijdag 10 september toch echt zo ver: Shirley en Daan gingen trouwen! Ze hadden gekozen voor een echte city wedding in Breda. En dat was niet zomaar een city wedding… Hun dag vond plaats op een paar van de állermooiste plekjes van Breda! Graag neem ik jullie mee terug naar deze geweldige dag, waar ik aanwezig was als ceremoniemeester.

Traditiegetrouw sliepen Daan en Shirley de nacht voor de bruiloft apart van elkaar. Shirley sliep bij haar moeder, waar zij die ochtend zich ook klaar zou maken, vergezeld door haar zus, moeder en beste vriendin. Daan kleedde zich aan in het prachtige penthouse van zijn ouders in het centrum van de stad, waar zijn vader en moeder al druk in de weer waren met de voorbereidingen. Een belangrijk onderdeel van de dag zou namelijk plaatsvinden op hun dakterras, er moest dus genoeg gebeuren! Fotograaf Mariëlle Kokke begon de dag bij Shirley, waar zij ook de voorbereidingen vastlegde. Mijn dag begon bij restaurant Barlucca, waar ik me alvast ontfermde over de styling van de dinertafels. Hierna vertrok ik naar het appartement van Daans ouders, om daar te helpen met de laatste dingen.

Ondertussen was Daan al vertrokken richting Shirley. Hij haalde haar op bij het huis van haar moeder, waar de zogeheten first look plaatsvond. Wat zagen ze er allebei ge-wel-dig uit! Shirley droeg een prachtige jurk van Rime Arodaky, gekocht bij Wild at Heart. Daan had gekozen voor een zandkleurig pak van Michael & Giso. Het was een geweldige match zo samen! Met de auto reden zij terug naar het huis van Daans ouders, waar ik ondertussen hun familie en beste vrienden had ontvangen. Zij zouden aanwezig zijn bij de wettelijke ceremonie, die plaatsvond op het dakterras, met uitzicht op de Grote Kerk van Breda. Als dat geen city wedding is! Het werd een prachtige ceremonie, die werd geleid door niemand minder dan de vader van Daan, die zich had laten beëdigen tot BABS-voor-een-dag. Onder toeziend oog van bode Hassan van de Gemeente Breda, hield hij een mooie en persoonlijke toespraak, die eindigde met een volmondig ‘ja’ van Shirley en Daan.

Na afloop van de wettelijke ceremonie was het tijd voor de kerkelijke ceremonie. Deze vond plaats in de Catharinakerk in het historische Begijnhof. Op nog geen 3 minuten lopen afstand van het appartement van Daans ouders ligt dit prachtige hofje, dat al eeuwenlang, net als de vele andere begijnhoven in Nederland, enkel wordt bewoond door alleenstaande vrouwen. Het kleine, katholieke kerkje werd voorzien van prachtig bloemwerk door Maissan Flower. De livemuziek werd verzorgd door Khalil Toumi, die onder andere Stand by me zong, waarbij hij zichzelf begeleidde op gitaar. De ceremonie werd geleid door pastor Claude Covemaeker, maar ook Shirley en Daan spraken hun eigen geloften naar elkaar uit. Met behulp van beide moeders werden de ringen gebracht en uitgewisseld en was het écht officieel: Shirley en Daan waren man en vrouw!

Na afloop werd er geproost op het dakterras van de ouders van Daan. Ook stond er een geweldige (en lekkere!) taart klaar van banketbakkerij Brokking uit Dordrecht. Fotografe Mariëlle nam Shirley en Daan nog even mee voor een paar foto’s in de straatjes van het centrum van Breda. Het mag wel duidelijk zijn dat het een echte city wedding was!

Rond een uur of 6 werden de gasten opgehaald door een oude Amerikaanse schoolbus van P. Verbeek Exclusief vervoer, waarmee ze naar restaurant Barlucca werden gebracht voor het diner. Volledig in Italiaanse stijl: aan lange tafels genoten de gasten van de heerlijkste Italiaanse gerechten. Een ook Mariëlle en ik genoten van een Italiaanse maaltijd, terwijl we af en toe opsprongen voor een speech of foto.

Hoewel er vanwege de coronamaatregelen niet echt gefeest mocht worden, werd er na het diner nog heerlijk geborreld. Het was een topdag! En hoe fijn was het dat ik, na het opruimen, gewoon op mijn fiets kon springen en in 5 minuten thuis was? Doe mij maar vaker zo’n city wedding in Breda!

Lees hier de mooie woorden die Shirley en Daan over mij schreven.

Kunnen jullie ook hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie grote dag, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

Geplaatst in Geen categorie.