De trouwwebsite: een onmisbare tool voor je bruiloft

Steeds meer bruidsparen maken er gebruik van: een trouwwebsite. Met name voor buitenlandse (of binnenlandse) weekendbruiloften is het een onmisbare tool. Maar ook voor een eendaagse bruiloft is een trouwwebsite de ideale aanvulling op de uitnodiging. Ik adviseer mijn bruidsparen dan ook niet voor niets hier – als het even kan – gebruik van te maken. En dat heeft meerdere redenen.


Aanvulling op de uitnodiging
Begrijp me niet verkeerd. Ik zou bruidsparen nóóit adviseren hun gasten geen uitnodiging meer te sturen. Sterker nog: ik ben gek op mooi drukwerk en vind het, zelf in deze digitale tijd, geweldig om een mooie hard copy uitnodiging op mijn mat te vinden! Een trouwwebsite is dus zeker geen vervanger van een uitnodiging. Wel is het een perfecte aanvulling erop. Op een uitnodiging is vaak maar beperkt plek en voor mooi drukwerk geldt vaak ook ‘less is more’. Veel bruidsparen kiezen er dan ook voor de belangrijkste informatie op de uitnodiging te zetten en de overige informatie op een trouwwebsite.

Trouwwebsite
Wat voor informatie is dat dan zoal? Denk bij buitenlandse bruiloften bijvoorbeeld aan informatie over de reis en het verblijf. Zo kun je er mogelijke vluchten op kwijt, of meer informatie over de route en het parkeren. Ook de kamerindeling van het hotel of de appartementen wordt vaak op de trouwsite gezet. Zo weten de gasten alvast waar ze verblijven en met wie zij bijvoorbeeld een appartement delen.

Lastige boodschap
Een ander voordeel van trouwwebsites is dat je er net wat meer ruimte hebt om dingen toe te lichten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een wat lastigere boodschap naar je gasten wil communiceren: bijvoorbeeld dat jullie kiezen voor een bruiloft zonder kinderen of dat je liever niet wil dat zij – hoe lief bedoeld ook – abc’tjes of andere stukjes voorbereiden. Je kunt dan net wat meer tekst gebruiken om jullie keuze toe te lichten, wel zo prettig!

Interactief
Hoewel een trouwwebsite in de eerste plaats bedoeld is om je gasten te informeren, is een website natuurlijk een interactieve tool, waar je handig gebruik van kunt maken. Wat dacht je van een rsvp-functie, waar je gasten eenvoudig kunnen doorgeven of zij wel of niet aanwezig zullen zijn op de bruiloft? Ook andere informatie die je van je gasten wil weten, bijvoorbeeld of zij bepaalde allergieën of dieetwensen hebben, kun je gemakkelijk inventariseren via de trouwwebsite.

Kant-en-klaar
Krijg je het nu al warm bij het idee dat je zelf een website moet gaan bouwen…? Don’t worry, dat is helemaal niet nodig! Er bestaan handige kant-en-klare trouwwebsites, waarmee je eenvoudig en zonder technische kennis jullie eigen, gepersonaliseerde trouwwebsite maakt! Zelf maak ik graag gebruik van Weddamo, een gebruiksvriendelijke site met alle functionaliteiten die je nodig hebt. En het leuke is dat je, wanneer je hier je trouwwebsite maakt, er automatisch ‘gaantrouwen.nl’ achter jullie namen wordt gezet om een url te genereren. Met als resultaat een superhandige url zoals wouterensuzanne.gaantrouwen.nl!

Weddamo
Wat maakt dat ik Weddamo als trouwwebsite nu zo fijn vind? Om te beginnen kun je kiezen uit meerdere designs. Of je nu van strak en minimalistisch houdt, of juist van een meer uitbundige vormgeving, er is voor elk wat wils. Kies vervolgens welke pagina’s je wel of niet wilt toevoegen en vul elke pagina met jullie eigen foto’s en tekst, zodat de trouwsite volledig aansluit bij jullie wensen en smaak!

Pakketten
Weddamo biedt meerdere pakketten aan: de basisversie, Weddamo Premium en Weddamo professional. Zo is het met Weddamo Premium mogelijk om extra vragen toe te voegen aan het RSVP formulier. Vraag gasten bijvoorbeeld naar hun favoriete dansnummer wat écht niet mag ontbreken op het feest! Of scherm je website af met een wachtwoord, zodat alleen jullie gasten de trouwwebsite kunnen bekijken. Je kunt zelfs verschillende doelgroepen toevoegen (daggasten, ceremoniegasten, avondgasten etc.) en voor iedere groep een eigen wachtwoord aanmaken. Vervolgens kun je per groep aangeven welke informatie zij te zien krijgen. Handig, toch?

Aan de slag
Enthousiast geraakt over de mogelijkheden van een trouwwebsite? Neem dan eens een kijkje om te zien wat er bij jullie past. En de prijzen? Die vallen erg mee, voor € 69,- heb je al een prachtige trouwwebsite, die een heel jaar online blijft. Daarna kun je kiezen of je ‘m wil verlengen of dat ie weer offline mag worden gehaald (dit gebeurt automatisch, dus wees niet bang voor automatische incasso’s of een abonnement waar je aan vast zit).

Hebben jullie eerst nog vragen over een trouwwebsite? Of kunnen jullie hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie bruiloft? Neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

Geplaatst in Geen categorie en getagd met .