De najaarsbruiloft van Marleen en Hans

Hoewel hun bruiloft vanwege corona helaas al een jaar was verzet, was het 2 oktober 2021 dan toch echt zo ver: Marleen en Hans gingen trouwen! Hoewel zij de verschillende onderdelen van de dag hadden verspreid over 3 locaties, lagen deze wel allemaal in het hartje van Bergen op Zoom, op loopafstand van elkaar. Ideaal! Het werd een geweldige dag. Lees mee over de najaarsbruiloft van Marleen en Hans.

Samen met mijn stagiaire Sita kwam ik al vroeg aan in Bergen op Zoom, bij Grand Hotel De Draak. Hier zou de grote dag van Marleen en Hans beginnen en ook weer eindigen. Samen met manager Sander namen we gehele dag nog een keer door. Ook bespraken we de laatste dingen met de kok, zodat alles op rolletjes zou verlopen. Omdat er een walking dinner gepland stond én er veel dieetwensen waren doorgegeven door de gasten, was het van groot belang dat alles voor iedereen duidelijk was. Ook gingen we nog langs de ceremonielocatie én de feestlocatie, om ervoor te zorgen dat ook daar alles klaarstond om te starten. Om half 1 genoten we nog even van een heerlijke lunch. Krachtvoer, want het zou een lange dag worden!

Ondertussen zat Marleen op haar hotelkamer al in de make-up. Zo leuk om vaak al even een glimp van de bruid op te vangen, zelfs nog voor de bruidegom haar ziet…! Ze zag er prachtig uit. Wat had Kimberly van KVH Make-up dat toch weer mooi gedaan! Ook arriveerden op dat moment fotograaf André van ARF Fotografie en videografe Ella van E-ProMotion Films. Zij zouden de hele dag vastleggen. Gauw hebben wij de laatste dingen geregeld, want de gasten konden elk moment arriveren.

De ceremonie vond plaats in het prachtige Markiezenhof, het monumentale stadspaleis in Bergen op Zoom. Vanwege de Covid-19 maatregelen moesten eerst de QR-codes van de gasten worden gescand. Om te voorkomen dat we dit bij elke locatie opnieuw moesten doen, hadden we leuke, gepersonaliseerde festivalbandjes laten maken. Toen alle gasten een plekje hadden gevonden in de Hofzaal, kwam eerst Hans en later Marleen binnen, begeleid door prachtige muziek van Het Strijkkwartet. Hans als Marleen hadden gekozen voor trouwambtenaren Mascha en Richard van Jullie Ceremonie. Twee ambtenaren? Jazeker! Mascha en Richard maakten er een duo-ceremonie van, waarbij Richard de love story van Marleen en Hans samenvatte vanuit Hans’ perspectief en Mascha vanuit Marleens kant. Het werd een unieke ceremonie met veel humor, waarbij het bruidspaar uiteraard ‘ja’ zei tegen elkaar.

Nadat Marleen en Hans een aantal foto’s hadden gemaakt in en rond het Markiezenhof, was het tijd voor het diner in Grand Hotel de Draak. Niet zomaar een diner, maar een walking diner. Iedereen kon zo het nieuwe bruidspaar feliciteren, terwijl zij tussendoor de lekkerste kleine gerechtjes voorgeschoteld kregen. In de tussentijd verzorgde Het Strijkkwartet ook hier de achtergrondmuziek. Er was ruimte voor een prachtige speech van de vader van Hans en een vriendin van Marleen zong een geweldige versie van At Last van Etta James voor het kersverse bruidspaar. Iedereen was er stil van. Als toetje kregen de gasten een stuk taart die – traditiegetrouw – door Marleen en Hans werd aangesneden. De sfeer werd als maar gezelliger toen The Roaring Jazz Quartet begon te spelen. Na wat rustigere, jazzy nummers, was het tijd voor de meer feestelijke muziek. Iedereen leek wel klaar te zijn voor een feestje!

En dat feestje kwam zeker! Rond 21 uur verplaatsten de gasten zich naar café Het Zwijnshoofd. Onder het genot van een (alcoholische) versnapering en de feestelijke muziek van zanger Hans Dorchain werd het een goed feestje. Leuk weetje: Tijdens Carnaval staat café Het Zwijnshoofd bekend om hun heerlijke hamburgers. Eén keer raden wat er klaar stond voor de gasten als midnight snack? Juist! Pas na middernacht kwam het feest langzamerhand tot zijn eind. Wel een spetterend einde, want iedereen stond te zwaaien met foam light sticks toen wij weggingen. Wat een topdag!

Kunnen jullie hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie bruiloft, óf zijn jullie op zoek naar een professioneel ceremoniemeester voor de dag zelf? Neem dan gerust contact op, ik help jullie graag!

Geplaatst in Geen categorie.