Trouwen tijdens Corona: het bewijs dat je toch een prachtige bruiloft kunt hebben!

Trouwen tijdens Corona: wel of niet doen? Het Corona-virus heeft helaas al heel wat weken de wereld in zijn greep. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd heeft dit virus tot nu toe al vele slachtoffers gemaakt en zijn er rigoureuze maatregelen genomen om het virus gezamenlijk te kunnen indammen. Deze maatregelen hebben impact op iedereen. Oók wanneer je trouwplannen hebt voor 2020. In deze blog lees je alles over trouwen tijdens Corona.

Wanneer je plannen had om in de eerste helft van 2020 te gaan trouwen, kan het zijn dat dit niet door kon gaan. Met name in maart, april en mei was dit geruime tijd onmogelijk, simpelweg omdat horeca gesloten was en bijeenkomsten verboden waren. Toch komt er nu langzaam wat meer lucht. De regering is begonnen met een versoepeling van de maatregelen en dat zorgt ervoor dat er in de zomer en het najaar weer steeds meer mogelijkheden komen om bruiloften tóch door te laten gaan. Natuurlijk zal de 1,5-meter-regel er voorlopig echt nog wel zijn, maar zelfs dán zijn er talloze manier om tóch jullie bruiloft te vieren op een prachtige en intieme manier, mét jullie vrienden en familie!

Enkele van mijn collega’s uit de trouwbranche hebben de handen ineengeslagen en zijn gaan brainstormen over creatieve oplossingen binnen de huidige situatie en alle maatregelen in onze anderhalve meter samenleving. Met als uitgangspunt: “Hoe vier je nú een prachtige, intieme bruiloft?”. Zij maakten een inspiratiedocument, met daarin álle informatie over trouwen ten tijde van Corona. Zo bevat het document checklisten per leverancier (trouwlocatie, cateraar, weddingplanner, ceremoniemeester, haarstylist, visagist, fotograaf/videograaf, trouwambtenaar, muziek, entertainment en (bloem)stylist) en een checklist met wat jullie niet moeten vergeten in de communicatie naar de gasten toe. Graag deel ik dat inspiratiedocument met jullie!


Foto: Mon et Mine

Een kleine side note: de ideeën en tips die in het document staan beschreven, kunnen wijzigen op het moment dat de overheid nieuwe maatregelen of versoepeling van de maatregelen aankondigt. Het document zal dan ook regelmatig worden geüpdatet. Daarnaast kunnen trouwlocaties of gemeentes individueel afwijken van de maatregelen die door de regering zijn gesteld. Check dit dus goed bij jullie trouwlocatie en/of de betreffende gemeente.

Ik wens jullie veel leesplezier en inspiratie toe en hoop dat jullie óók ten tijde van Corona een geweldige bruiloft zullen hebben!

Denken jullie erover om tijdens de Corona-maatregelen te trouwen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan nu contact op voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen!

De volgende professionals hebben meegedacht in de denktank en meegewerkt aan de fotoshoot:

Bloemstylist: Bloemenservice Nederland
Bruidstaart & zoetigheden: Sugarlips Cakes
Drukwerk: Maxcript
Film: Bruidbeeld
Fotografie: Mon et Mine
Haarstylist & Visagist: Bruid en Beauty Nederland
Maatpak: Rietbergh Trouwpakken
Modellen: Wesley Nuis & Linda Hastrich
Mondkapjes: Voila make it personal
Muzikaal entertainmentbureau: LoveSound & Swinging.nl
Overnachtingslocatie t.b.v. de voorbereidingen: Het Raatshuisje
Ringen: Rings of Love
Sfeercatering: Heerlijk & Hecht
Stylist: Best Day Ever Events
Trouwambtenaar: Joanne Trouwt
Trouwjurk: Bruidsmode LaDonna
Trouwlocatie: De Hazelhof
T-shirts: For Your Wedding
Weddingplanning & organisatie: het Bruidsmeisje, Best Day Ever Events & Frederiek Klop.

Geplaatst in Geen categorie.