De Toscaanse bruiloft van Fleur en Marco

Al vóór er überhaupt een huwelijksaanzoek was geweest, wisten Fleur en Marco het zeker: hun bruiloft moest in Italië plaatsvinden. Als echte levensgenieters en Bourgondiërs houden zij van reizen, van de Italiaanse keuken en van wijn. Alle ingrediënten voor een goede Italiaanse bruiloft! En zo geschiedde… Graag neem ik jullie mee terug naar hun geweldige bruiloftweekend afgelopen september in Toscane.

Het was november 2019 toen Fleur en Marco via Wietske van Buitenlandse Bruiloften bij mij terecht kwamen. Ze hadden al een locatie in Toscane op het oog waar ze wilden trouwen, een locatie waar ik geregeld bruiloften verzorg. Al tijdens de eerste afspraak was er een fijne klik, dus ik vond het superleuk dat ik voor ze aan de slag mocht! Ik moet eigenlijk zeggen: mét ze aan de slag mocht, want aan Fleur had ik een goede regelpartner, die wist wat ze wilde en – net als ik – graag nadenkt over de details. Een goede match!

Al vrij snel hadden we het programma voor het weekend klaar. Ook vond ik binnen no time leuke leveranciers die goed bij hen pasten. Zo ging fotograaf Malou von Baumhauer (net als ik gevestigd in Breda) mee om – en dat mag gezegd worden – prachtige plaatjes te schieten! En dat was ook nog eens heel gezellig 😊.

Het weekend begon op vrijdagmiddag. De gasten druppelden in groepjes binnen op agriturismo Le Mura. Sommigen rechtstreeks van het vliegveld, anderen van een vakantieadres in de buurt waar zij al enkele dagen verbleven. De sfeer zat er meteen goed in: de flessen wijn gingen open en enkele gasten doken lekker het zwembad in om af te koelen. Rond half 8 verscheen iedereen opgefrist en wel bij het restaurant, waar Fleur en Marco hen ontvingen voor de pizza party. Chef Simone serveerde de lekkerste pizza’s en er werd geproost op een mooi weekend!

De zaterdag begon voor de meeste gasten heel relaxed: genieten van een heerlijk ontbijt en daarna een rustige ochtend aan het zwembad. Marco sloot zich bij hen aan, terwijl Fleur zich terugtrok in haar appartement met haar beste vriendin die haar haar en make-up verzorgde. Een broodje erbij, een glaasje prosecco, en samen genieten van de voorpret! Zelf ging ik aan de slag met de styling van de ceremonie setting, samen met bloemiste Genny.

Naarmate de ceremonie dichterbij kwam, werden de zenuwen bij zowel Fleur als Marco toch wel wat duidelijker voelbaar… Marco had zich klaargemaakt in het appartement van zijn 2 broers, waar met de aanwezige mannen werd geproost met een glas whiskey. Om half 2 was het tijd voor de ceremonie, die voor Fleur begon met de ontmoeting met haar vader. En wat een mooi moment was dat! Er werden de nodige traantjes weggepinkt… (guilty!) Terwijl Marco zijn aanstaande opwachtte bij het altaar (spreekwoordelijk dan), had vader Walter de eer zijn dochter aan hem weg te geven. Het werd een prachtige ceremonie, met mooie woorden van alle getuigen én van het bruidspaar zelf, afgesloten met vrolijke muziek waarbij het bruidspaar werd bedolven onder de bloemblaadjesconfetti. Tijd voor prosecco!

Na het toostmoment werd er lekker doorgeborreld en gesmuld van antipasti op grote borrelplanken. Muzikant Cristian Laurini zorgde voor de livemuziek, wat betekende dat al gauw bijna alle gasten op de dansvloer stonden. Er had zo nog uren doorgedanst kunnen worden, maar na zo’n anderhalf uur was het tijd voor… de wijnproeverij! Omdat de agriturismo zijn eigen wijn verbouwt, werden de gasten uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het fabriekje op de heuvel naast de locatie. De wandeling hiernaartoe ging dwars door de wijngaard, waar heel wat mooie foto’s gemaakt werden. De gasten kregen uitleg over de productie van de verschillende soorten wijnen en mochten deze vervolgens natuurlijk ook proeven. Wat een enthousiaste groep gasten was dit, iedereen deed leuk mee en genoot met volle teugen (letterlijk 😉).

Ondertussen nam fotografe Malou het bruidspaar even mee naar het nabijgelegen Cennina, een dorpje met een vervallen kasteeltje uit 1167: een geweldige plek voor een photoshoot! Mét uitzicht over de Toscaanse heuvels en de sfeervolle muren die zorgden voor een mooie achtergrond. Volgens mij heb ik Malou hier wel 8x horen zeggen: “Oh, I love my job!” (En ik kan niet ontkennen dat ik dat zelf ook geregeld heb gedacht tijdens het weekend…) Ook de wijngaard en het veld met de olijfbomen werden uiteraard niet overgeslagen voor wat toffe foto’s.

Bij terugkomst op de agriturismo maakten de gasten van de gelegenheid gebruik om zich even op te frissen. Zelf ging ik aan de slag met het stylen van de lange dinertafel in de tuin, waar de gasten even later mochten aanschuiven om te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd. Er stonden onder andere huisgemaakte ravioli, het streekgerecht papardelle con cinghale en heerlijk bereid vlees en gegrilde vis op het menu. Als dessert werd traditiegetrouw de bruidstaart geserveerd: een prachtige uitvoering van de traditionele millefoglie. En wat was ie lekker!

De dag werd afgesloten met een heerlijk dansfeestje tot diep in de nacht. De volgende ochtend waren er dan ook heel wat kleine oogjes bij het ontbijt 😉. Toch werd ook deze maaltijd – en het weekend – afgesloten met een glas prosecco. Salute, Fleur en Marco!

Kunnen jullie ook hulp gebruiken bij de planning en organisatie van jullie bruiloft in Italië, neem dan gerust contact op, ik help jullie graag! En wil je weten wat Fleur en Marco vonden van hun samenwerking met mij? Lees dan hier hun referentie.

Geplaatst in Geen categorie.